Ma Zita napja van.

Börtönbe megy a speditőr, nem fizette ki alvállalkozóit

A Veszprémi Törvényszék jogerősen két év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte azt a fiatal cégvezető nőt, aki egy pápai speditőr vállalkozás élén (élettársával együtt) nem fizette ki a nekik dolgozó fuvarozó alvállalkozók munkáinak számottevő részét. A történtekről a Veszprémi Napló online kiadása számolt be 2014. február 23-án.


A most 28 éves H. Krisztina először irodai alkalmazottként dolgozott, majd élettársával 2010-ben megalapította az Intertransport Krisztina Kft.-t. A pápai székhelyű spedíció eleinte rendben fizetett, de a cég stabilitása megingott, és a hölgy párkapcsolata is megromlott; feltehetően ez vezetett oda, hogy a vállalkozás fizetésképtelenné vált. A nő elhagyta székhelyét, ezt azonban nem közölte a megszolgált fuvardíjakra váró alvállalkozókkal.


Noha szakmai berkekben kétségesnek látják, hogy valóban ő okolható-e a ki nem fizetett adósságokért, vagy társai csak a „nyakába varrták a balhét”, a bíróság döntése azonban jogerős, így H. Krisztinát a börtönbüntetésen kívül 5 évre eltiltották a fuvarszervezéstől is. Tovább a veol.hu cikkkére »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.