Ma Ervin napja van.

Gázolajtolvajok a 70-es úton

Egyesületi tagunk óvatosságra inti a fuvarozótársakat (pontosabban azok gépkocsivezetőit). 2014. június 25-én kamionját ismeretlen tettesek csapolták meg a 70-es út melletti parkolóban, a Tornyiszentmiklósi határátkelő előtt 8 km-re.



A cég vezetője arról számolt be, hogy a lopás a 70-es út melletti parkolóban történt a Tornyiszentmiklósi határátkelő előtt 8km-re. A tolvajok összesen 600 liter gázolajat fejtettek le. Tagunknak köszönjük a figyelmeztetést.

Óvintézkedésként azt javasoljuk a gépkocsivezetőknek: a pihenőidőt lehetőleg őrzött parkolóban vagy forgalmas helyen töltsék, és kerüljék az elhagyatott területeket; éjszaka kivilágított helyen parkoljanak! A tapasztalatok szerint a hagyományos, biztonsági záras tanksapkák sajnos nem jelentenek akadályt a tolvajok ellen, mert azt egyszerűen leverik vagy lefeszítik. A rendőrség ezért megelőző vagyonvédelmi eszközként ajánlja a töltőnyílásba szerelhető üzemanyag-lopásgátlót, az ún. benzinőrt (kapható pl. ITT), mely meggátolja, hogy a tolvajok a tankba gumicsövet nyomjanak.



Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.