Ma Ervin napja van.

TIR Carnet felhasználók figyelmébe!

Tisztelt TIR Carnet felhasználó Fuvarozók!

Az IRU-tól kapott információk alapján a következőkről tájékoztatjuk Önöket:




Előzetes adatszolgáltatási kötelezettség bevezetése Iránban

Az Iráni Iszlám Köztársaság területét érintő, TIR fedezet mellett végrehajtott árufuvarozások esetében 2015. október 23-tól kezdődően kötelezően szükséges lesz előzetesen, elektronikus úton adatokat szolgáltatni a szállítmányról. Az adatszolgáltatási kötelezettségnek az IRU ingyenes TIR-EPD alkalmazásán keresztül lehet eleget tenni. Abban az esetben ha a fuvarfeladatot végrehajtó vállalkozás elmulasztja az előzetes adatszolgáltatást, az iráni hatóságok megtagadhatják a TIR fedezet alatti továbbhaladását a szállítmánynak.

Oroszországi TIR helyzet

Az Orosz Föderáció Szövetségi Vámszolgálatától kapott korábbi információk alapján az IRU elemezte az orosz területen végrehajtott TIR eljárásokat és az elemzés eredményeképpen megállapította, hogy a közelmúltban (2015. szeptember 1. után) az alábbi határátkelőhelyeken léptettek be szállítmányokat az Orosz Föderáció területére TIR fedezete mellett:

 

a finn határszakaszon: Salla, Svetogorsk, Torfjanovka, Vjartsilja

az ukrán határszakaszon: Krupec, Novye Jurkovichi, Pogar, Troebortnoe

az észt határszakaszon: Shumilkino

a lett határszakaszon: Ubylinka

az azerbajdzsáni határszakaszon: Magaramkentskij

a grúz határszakaszon: Verhnij Lars

 

Az IRU közleménye szerint egyelőre sajnos nem lehet teljességgel kizárni, hogy bizonyos határállomásokon továbbra is problémák merüljenek fel a TIR igazolványok elfogadása körül Oroszországban.

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.