Ma Zita napja van.

OFA: a munkáltatók hiánya lassítja a gépjárművezető képzés beindulását a Közép-magyarországi régióban

November 16-án indul az első államilag támogatott gépjárművezető képző tanfolyam, amelyet többkörös szűrés előzött meg – számolt be a legfrissebb eredményekről az MKFE-ben folytatott tegnapi megbeszélésen Pákozdi Szabolcs, az OFA ügyvezető igazgatója.

Az egyeztetésen elhangzott: a tanfolyamok indulásának egyik feltétele, hogy megfelelő számú munkáltatói igény jelenjen meg az OFA felé, mert a képzéseket csak a konkrét igények kiszolgálásához igazítva tudják elindítani. A munkáltatókkal való személyes egyeztetés elengedhetetlen a képzések megkezdése előtt, ezért az OFA várja a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre az erre vonatkozó jelzést.
 
Az MKFE kérdésére, amely azt tudakolta, hogy a kisvállalkozók – az 1-5 újonnan felvett gépkocsivezetővel számoló cégek – hogyan rúghatnak labdába a nagy, 50–100 főt igénylő cégek mellett, az ügyvezető elmondta: lehetőség van rá, hogy a kisebb létszámigénnyel rendelkező fuvarozók összefogjanak, és az így összeadódó, legalább 10-15 fős gépkocsivezetői igényüket együttesen jelezzék az OFA felé. Ebben az esetben a képzés az ő részükre is azonnal és külön csoportban elindítható.

Pákozdi Szabolcs hangsúlyozta, hogy az összefogás egyéb haszonnal is járhat, például a vállalkozók így közösen szervezhetik meg és állhatják a jövőbeni munkaerejük számára a képzési helyre való eljutást, amennyiben a tanfolyam nem helyben indul.
 
A Közép-magyarországi régióban minden feltétel adott a tanfolyamok indítására, itt csak a munkaadói oldal aktivitására, és az összehangolt igények jelzésére vár az OFA.

Az országos, konvergencia régiós képzéseket megelőző csoportos tájékoztatók beindulása december közepére, illetve a jövő év elejére várható. Az OFA a konvergencia régióban képzést megvalósító képző intézmények kiválasztásában az MKFE szakmai véleményére is támaszkodik. Az ügyvezető hozzátette: még a héten lezárul az autóbuszos képzők kiválasztása a Közép-magyarországi régióban.
 
MKFE kommunikáció
Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.