Ma Ervin napja van.

Két külföldi kamionsofőrt küldenek börtönbe

Szinte sorsszerűnek tűnik, hogy egy időben született meg a vádemelési javaslat két, egymástól teljesen független kamionsofőr gyalogos-gázolási ügyében. Az egyik Bodrogolaszinál, a másik Tiszaújvárosban történt. Mindkét nyergesszerelvény vezetője külföldi.


A tiszaújvárosi esetről az mkfe.-hu-n is írtunk: 2015. szeptember 14-én egy lengyel rendszámú nyergesszerelvény a tiszaújvárosi Tesco parkolójából jobbra, kis ívben kikanyarodva elsodort egy, a zebrán átkelő családot, melynek két tagja, egy 52 éves asszony és másfél éves unokája azonnal meghalt. A balesetben kulcsszerepet játszott a holttér-jelenség. Korábbi cikkünk »


A másik baleset Bodrogolaszi és Sárospatak között, a 37-es úton történt 2015. július 18-án. Egy román kamionsofőr egy turistabuszt kezdett előzni, és frontálisan összeütközött a szemből haladó, szabályosan közlekedő személygépkocsival, melynek két utasa, egy fiatalember és édesanyja a helyszínen életét vesztette.

A kamionsofőrök a Btk. irányadó passzusa szerint — halált okozó, gondatlanságból elkövetett közúti baleset előidézése miatt — egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak, melyet Magyarországon vagy hazájukban kell majd letölteniük. A két ügyben egyelőre vádat emeltek, a bírósági tárgyalás még csak ezután következik.

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.