Ma Ervin napja van.

Nemzetközi Időszakos Vizsgálati Bizonyítvány kiadása pótkocsira, szemle alapján

Mint korábban tájékoztatást adtunk róla, a belorusz hatóságok pótkocsira is kérik a Nemzetközi Időszakos Vizsgálati Bizonyítványt. Ezt az okmányt korábban kizárólag a gépjárműre adták ki a műszaki vizsga során.


A tavalyi év utolsó hónapjaiban, reagálva a helyzetre, több műszaki vizsgáló állomás kiadta pótkocsikra is a bizonyítványt, vidéken, többek között éppen az érintettebb keleti országrészben azonban ez nem történt meg. Az MKFE közbenjárására ez a probléma még 2015. decemberében megoldódott, a jogszabályi környezet és a technikai lehetőségek miatt azonban csak műszaki vizsga mellett lehetett a Nemzetközi Időszakos Vizsgálati Bizonyítványt a pótkocsikra kérni.

Természetesen a fent említett eredményt átmeneti megoldásnak tekintettük. Az MKFE további egyeztetéseket folytatott a helyzet hatékonyabb megoldása érdekében. Ennek eredménye, hogy a 2015. végén megjelent jogszabály-módosítás alapján és a technikai átállást követően mostantól a hatósági műszaki vizsgaállomásokon (külsős helyen nem), szemle során (újabb műszaki vizsga nélkül) kiadják a Nemzetközi Időszakos Vizsgálati Bizonyítványt arra a pótkocsira, amelyik rendelkezik érvényes nemzetközi műszaki vizsgával.


MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.