Ma Irma, Tímea napja van.

Nyilatkozattételre való felhívás

Tisztelt Tagjaink! A napokban azon tagjaink, akik más érdekképviseletnél is tagok, nyilatkozattételre felhívó végzést kaptak az Ágazati Részvételt Megállapító Bizottságtól (ÁRMB) a Közúti Közlekedési Szolgáltatók Alágazati Párbeszéd Bizottsága (KKSzÁPB) létrejötte tárgyában.


A nyilatkozattételben arra hívják fel tagjainkat, hogy a végzés kézhezvételétől számított nyolc napon belül nyilatkozzanak adataiknak (átlagos statisztikai állományi létszám és éves nettó árbevétel figyelembe vételével) az egyes érdekképviseletek között történő megosztásának arányáról.

A nyilatkozattételre felhívott tagjainknak csak annyit kell megadniuk, hogy az érdekképviseletek között milyen százalékban kívánják megosztani a fent említett adataikat, azaz – nem hivatalosan megfogalmazva – milyen arányban tekintik magukat tagnak a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületében, illetve más érdekképviseletben.

Magyarázatként: a KKSzÁPB a közúti közlekedési szolgáltatói alágazatban működő munkaadói és munkavállalói partnerek (szakszervezetek, érdekképviseletek) együttműködési és érdekegyeztető fóruma. Az MKFE e fórum tagja a munkaadói oldalon. A bizottság újraalakulásának folyamata éppen zajlik, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztériumon belül működő ÁRMB végez. Az ÁRMB által küldött nyilatkozattételnek a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének az újraalakuló Alágazati Párbeszéd Bizottságában való további részvétele miatt van jelentősége.

MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.