Ma Valéria napja van.

Panaszkezelési Szabályzat minta személyszállító tagjainknak

Ahogy arról korábban beszámoltunk, új kormányrendelet szabályozza az autóbuszos személyszállítás egyes részleteit. A Magyar Közlöny 128. számában kihirdetett rendelet mások mellett rendelkezik a panaszkezelés és üzletszabályzat készítés szabályairól. Ebben kívánunk segítséget nyújtani Tagjainknak.
A 226/2017. (VIII.11.) Korm. rendelet alapján a különjáratot és különcélú menetrendszerinti (szerződéses) járatot teljesítő vállalkozásoknak is kötelező 2017. október 1-ig Panaszkezelési szabályzatot készíteni, kivéve ha már rendelkezik Üzletszabályzattal és ebben meg van határozva a panaszkezelés menete (ezt eddig csak a menetrendszerinti járatot végzőknek kellett elkészíteni).

A Panaszkezelési szabályzat készítőjének az elkészült szabályzatot be kell nyújtania az autóbuszos hatóságnak jóváhagyásra, majd a jóváhagyásától számított 8 napon belül közzé kell tenni hivatalos honlapján.

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete készített egy Panaszkezelési Szabályzat mintát, melyet személyszállító tagjainknak nyújt segítséget a rendelet által kötelezővé tett szabályzat elkészítésében. A mintát belépés után tudja letölteni, az alábbi linkre kattintva:
Panaszkezelési Szabályzat minta 


MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.