Ma Ervin napja van.

Megjelent az EMMI rendelete a nevelési-oktatási intézmények által szervezett országhatárt átlépő autóbuszos kirándulások biztonságáról

A Magyar Közlöny 169. számában megjelent a 27/2017. (X. 18.) EMMI rendelet „A nevelési-oktatási intézmények által szervezett országhatárt átlépő autóbuszos kirándulások biztonságáról.


A rendelet értelmében a nevelési-oktatási intézmények a köznevelésben részt vevő gyermekek és tanulók közlekedésbiztonságának növelése érdekében az intézmények által szervezett külföldre irányuló autóbuszos kirándulásoknál a következő feltételeknek kell megfelelni:

- a tanulókat, gyermekeket szállító autóbusz nemzetközi forgalomban 23:00 és 04:00 óra között nem közlekedhet, kivéve, ha elháríthatatlan külső ok – így különösen közlekedési torlódás, közlekedésrendészeti hatósági intézkedés – miatt e tilalom nem tartható be,

- a tanulókat, gyermekeket szállító autóbusznak meg kell felelnie a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet 112/A. §-ában foglalt műszaki feltételeknek, továbbá rendelkeznie kell digitális menetíró készülékkel, és az autóbusz első forgalomba helyezésének évétől számított életkora nem haladhatja meg a 13 naptári évet.

- a Magyarország területén kívülre irányuló autóbuszos iskolai kirándulásra olyan szolgáltatóval köthető szerződés, amely vállalja és szakorvos által kiállított dokumentummal igazolja, hogy a kirándulás lebonyolításában résztvevő gépjárművezető nem szenved obstruktív alvási apnoe szindróma betegségben.

 

Az INNEN>> letölthető rendelet 2018. január 1-jén lép hatályba.

 

MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.