Ma Ervin napja van.

Van még tennivalójuk a járművezetőknek az alapos téli felkészülés érdekében

Ahogyan arra korábban felhívtuk Tagjaink figyelmét, 2017. november 8. és 10. között a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a kormányhivatalok járási hivatalainak munkatársai országos akció keretében ellenőrizték az autókat és autóbuszokat. A Téli Átállás Akcióban több mint 4000 személyszállító járművet vizsgált meg az ellenőrző hatóság, de a szakembereknek mindössze 7 esetben kellett szabálysértési eljárást kezdeményezniük.

A közlekedési hatóságként eljáró Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a kormányhivatalok járási hivatalainak szakemberei 2017. november 8. és 10. között országos akció keretében ellenőrizték a személyautók és az autóbuszok megfelelő felkészítettségét a téli időjárási körülményekre.

A hatóság munkatársai összesen közel 750 autóbuszt vontak ellenőrzés alá a közutakon és a szolgáltatók telephelyein. A legsűrűbben, néhány tucatszor előforduló mulasztás az ablaktörő kalapács hiánya volt. Az akció résztvevői hasonló nagyságrendben észlelték a járművek üléseinek elégtelen állapotát, nem megfelelő rögzítettségét vagy a biztonsági övek hibáját. A vizsgálat a tűzoltó készülékek állapotával kapcsolatban és a vésznyitó szerkezetekkel összefüggésben is tíznél kevesebbszer derített fel szabálytalanságot, problémát.

A kisebb hiányosságokra való figyelmeztetéseken túl csak elvétve vált szükségessé további intézkedés: az ellenőrök országos szinten, az összes vizsgált járművet tekintve 7 szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

A hatóság szerint a Téli Átállás Akció eredményesen hívta fel a járművezetők figyelmét az elodázhatatlan feladatokra: a megfelelő felkészülésre, az esedékes karbantartások elvégeztetésére a biztonságos közlekedés érdekében. 


(forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztály)


MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.