Ma Zita napja van.

Útépítés a ferihegyi M4-es csomópontnál

Mint már beszámoltunk róla, az M4-es gyorsforgalmi úton a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák kezdődtek 2024 áprilisában, melyről a Budapest Airport Zrt adott tájékoztatást.


A 2024-re ütemezett szintrehozás részeként április első hetében elindult az M4-es Ferihegyi repülőtér csomóponti ágainak ütemezett felújítása. A burkolatfelújítás miatt forgalomterelésre, sávzárásra kell készülni. A kivitelezési munkák több ütemben zajlanak majd, és előreláthatóan négy-hat hétig tartanak. Egy-egy ütemben egyszerre csak egy csomóponti ágat zárnak le, hogy a forgalmat a lehető legkisebb mértékben zavarják. A közlekedőknek torlódásra és megnövekedett menetidőre kell számítaniuk.


Az első ütem várhatóan 2024. április 2-án kezdődik, és április 7-ig tart. Ebben az időszakban az M0-ás autóút felől a repülőtérre vezető kihajtó ágat lezárják. A reptérre igyekvőknek tovább kell haladniuk és a Market Central bevásárlóközpontnál lévő kettős körforgalomban visszafordulva, Budapest felől lehet kihajtani a repülőtérre.


A második ütem várhatóan 2024. április 8-án (hétfőn) kezdődik, és április 13-ig tart. Ezalatt a főváros felől a repülőtérre vezető kihajtó ágat és lassító sávot újítják fel az M4-es autóúton. A munkálatok nem járnak lezárással, csak forgalomkorlátozás várható. A közlekedők tehát mindvégig ki tudnak hajtani a csomópontban, de csak rövidített lassító sávon. A repülőtér így az érintett héten minden irányból megközelíthető lesz, fontos azonban, hogy a Budapest felől érkezők két sáv helyett csak egy sávon tudnak a légikikötő felé haladni. Az erre közlekedőknek torlódásra és megnövekedett menetidőre kell számítaniuk.


részletek (mkif.hu) »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.