Ma Zsigmond napja van.

Lezárások Budapesten: futóverseny és kerékpáros felvonulás

Főként a turistabuszos vállalkozásoknak, valamint a főváros áruellátását biztosító teherautósoknak fontos hír, hogy az előttünk álló, 2024. április 20-21-i hétvégén több tavaszi szabadidős programot is szerveznek Budapesten a kikapcsolódni vágyóknak: most rendezik meg a Vivicittá futóversenyt és az „I Bike Budapest” kerékpáros felvonulást is, ezért a fővárosban mintegy 60 útszakaszon kell forgalomkorlátozásokra számítani. A pesti alsó rakpartot emellett szokásos módon a gyalogosok és kerékpárosok veszik birtokba, valamint a köztisztasági vállalatok is nagy járműflottával végzik tavaszi nagytakarításukat a legforgalmasabb közlekedési csomópontokban.


A Vivicittá futóversennyel összefüggésben 2024. április 20-án (szombaton) az Árpád-hídon és a Népfürdő utcában kell forgalomkorlátozásra számítani, április 21-én (vasárnap) pedig jelentős közúti korlátozásokra kell készülni az Árpád-hídon, a Margit-hídon, a Margitszigeten, a Népfürdő utcában, a pesti alsó rakparton az Árpád-híd és a Margit-híd között, az Árpád fejedelem úton, a budai alsó és felső rakpartokon a Margit-híd és Rákóczi-híd között, a Szabadság-hídon, az Alagút utca és az Attila út térségében.


A kerékpárosok április 20-án (szombaton) a Népliget, Soó Miksa sétány – Üllői út – Népliget-felüljáró – Üllői út – Ferenc körút – Petőfi híd – budai alsó rakpart – Döbrentei tér – Attila út – Alagút utca – Alagút – Clark Ádám tér – Széchenyi lánchíd – József Attila utca – Andrássy út – Hősök tere – Olof Palme sétány – Városliget, Napozórét útvonalat követik.


A helyszínt biztosító rendőrök és forgalomirányítók szakaszosan és időszakosan hajtják végre a zárásokat. A forgalmi rend változásáról a BRFK készített térképes tájékoztatókat, valamint a BKK írt híradásokat:


Vivicittá futóverseny »                    I Bike Budapest »                     Szokásos rakpartzár hétvégente »                      Tavaszi nagytakarítás »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.