Ma Ivó, Milán napja van.

Húsvéti kamionstop Magyarországon — 2011


a kamionstop tavaszi menetrendje szerint


2011 húsvétján Magyarország útjain a „kamionstop”, azaz a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművekre vonatkozó közlekedési korlátozás nemzetközi és belföldi forgalomban közlekedőknek egyaránt:

április 23-án (nagyszombaton) 22:00 órakor kezdődik,
és
április 25-én (húsvét hétfőn) 22:00 óráig tart.


Mint minden évben, idén márciustól is kezdetét vette a kamionstop tavaszi rendje: ez annyit tesz, hogy véget ért az EURO 3-4-5-ös járművek nemzetközi fuvarjainak téli mentessége; így tehát március óta a kamionstop nekik is kötelező: a tiltás egyaránt vonatkozik mind a belföldi, mind a nemzetközi fuvarfeladatot végző, 7,5 t össztömeg feletti tehergépjárművekre. A külföldről hazatérőknek a határtól a magyarországi telephelyig vagy az első lerakóhelyig történő, szokásos „hazagurulási lehetőséget” pedig majd csak a nyár hozza meg; arra ugyanis július 1-jétől augusztus 31-ig ad teret a kormányrendelet.


A már ismert kivételes rakományokkal közlekedők (romlandó élelmiszer, élőállat stb.) a fentiektől függetlenül természetesen változatlanul mentességet élveznek a hétvégi és ünnepnapi közlekedési korlátozások alól. A részleteket és kivételeket a nehéz tehergépkocsik közlekedésének korlátozásáról szóló 190/2008. (VII. 29.) kormányrendelet rögzíti (MEGNYITÁS).


EURÓPAI ORSZÁGOK KORLÁTOZÁSAI:
gyors áttekintő tabella egész hónapra »
országok adatbázisa kivételekkel, útvonalakkal »

* * *

Minden kedves Tagunknak és Ügyfelünknek boldog húsvéti ünnepeket, a gépkocsivezetőknek biztonságos hazaérkezést kívánunk!

* * *


Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.