Ma Ivó, Milán napja van.

Továbbra is kedvezményes átalány-jogdíjat fizethetnek a buszosok


Az MKFE nevében Nedeczky Tibor, a Személyszállítási Tanács elnöke április első napjaiban ismét egy évre szóló megállapodást írt alá az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesülettel, hogy a hazai autóbuszos vállalkozások a jövőben is kedvezményes átalánydíjként fizethessék meg a buszok fedélzetén használt szórakoztatóelektronikai eszközökkel az utazóközönség számára nyilvánosságra hozott előadói művek szerzői jogdíját.


Mint tavaly beszámoltunk róla, az Artisjus — hogy a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben foglaltaknak érvényt szerezzen — 2009-ben megkezdte az olyan járműveknek (és azok üzembentartóinak) számbavételét, amely közlekedési eszközök alkalmasak nyilvános zenefelhasználás utáni díjigény érvényesítésére. Ez indokolta, hogy — szerzői jogi átalánydíjra vonatkozóan — a jogvédő iroda egyeztető tárgyalásokat folytasson az autóbusszal személyszállítást végző társaságok érdekképviseleti szervezeteivel. Az Artisjus és az érdekképviseletek 2010 nyarán megállapodtak abban, hogy a szerződésben leírt feltételek teljesülése esetén a járművek tulajdonosai vagy üzembentartói kedvezményes átalánydíjat fizethessenek.


Azon tagvállalkozásaink, melyek élni kívánnak a kedvezményes átalánydíj lehetőségével, egyesületünkön keresztül tudják ebbéli kérelmüket eljuttatni az Artisjushoz. A megállapodásban » foglalt kedvezményes díjak mindazon tagvállalkozásainkra érvényesek, melyeknek az MKFE-nél tagdíjtartozásuk nincsen, s melyek az itt letölthető adatlapot (pdf) (word) kitöltve, cégszerű aláírással ellátva, valamint az autóbuszos személyszállítói engedély másolatát részünkre email-ben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre eljuttatják. A tagságról szóló igazolást, valamint a kért dokumentumokat az MKFE továbbítja az Artisjus felé. Határidő nincs, az űrlapokat folyamatosan fogadjuk.


Kérjük, hogy az autóbuszos vállalkozók a továbbiakban is tanúsítsanak jogkövető magatartást!


Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.