Ma Irma, Tímea napja van.

Hamisak a papírok - már négy kamionnyi áru tűnt el!


Legfrissebb értesüléseink szerint már négy kamion teljes rakományát sikerült megkaparintaniuk azoknak a szélhámosoknak, akikről — mint CMR-biztosítási csalókról — május 10-én adtunk hírt.

Az elkövetők egy valós fuvarozó vállalkozás nevével éltek vissza, melynek nevében azonban nemcsak biztosítást kötöttek, hanem hitelt vettek fel, telefonokat vásároltak, fuvarbörzén regisztráltak és hamis jármű-okmányokat állítottak ki.


A nemzetközi színtéren zajló és egyre terebélyesedő bűnügyre egyesületünk akkor figyelt fel, amikor kiderült: ismeretlen elkövető egy valós fuvarozó vállalkozás nevével azáltal élt vissza, hogy nevében hamis CMR-biztosítást kötött az MKFE Biztosítási Alkusz Kft.-nél. A rendőrségi feljelentés megtörtént, a csalót keresik, a többi fuvarozót fokozott óvatosságra intjük! Az esetről való tudósítást azért tartjuk mindenképpen fontosnak, hogy a jóhiszemű fuvarozó vállalkozások ne lehessenek csalás áldozatai. Az alábbi bűnelkövetési módszer sajnos nem újkeletű dolog. Az utóbbi egy-másfél évben többször is előfordult, hogy hamis biztosítási dokumentumokkal, kitalált kötvényszámokkal vagy hamisított fedezetigazolásokkal ismeretlen elkövetők tisztességes megrendelőket vagy fuvarozókat próbáltak meg félrevezetni. Mivel a bűnözők ezáltal igen nagy anyagi kárt okozhatnak a fuvarozóknak, azt tanácsoljuk Tagjainknak és Ügyfeleinknek: a legcsekélyebb gyanú esetén mindenképpen keressék meg munkatársainkat az MKFE Biztosítási Alkusznál, s ellenőriztessék a biztosításkötések adatainak valódiságát!


A mostani esetben egy idegen a XVIII. kerületi Aranyeső u. 8-ban székelő Lászlófy Trans Kft. illetékesének adta ki magát, és a vállalkozás nevében kötött CMR-biztosítást. Mint utólag kiderült, a férfi hamis papírokkal igazolta magát alkusz cégünknél, azonban erre csak akkor derült fény, amikor az esetről mit sem sejtő Lászlófy Trans Kft. felkereste a nyíregyházi MKFE-irodánkat. A cég igazi tulajdonosa csalás vétsége miatt feljelentést tett a rendőrségen. Javasoljuk, hogy aki ezzel » a CMR-igazolással találkozik, semmiféleképpen se fogadja el, és haladéktalanul értesítse a rendőrséget!


Kapcsolódó anyagaink:

    Ál-fuvarozók vitték a rakományt (2010-05-11) »

    Ne hagyjuk becsapni magunkat! (2009-10-01) »


Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.