Ma Mihály napja van.

Külföldi hírek

Utolsó igényérvényesítési lehetőség a kamionkartell ügyben

Utolsó igényérvényesítési lehetőség a kamionkartell ügyben

Tájékoztatjuk tisztelt Tagjainkat, hogy a Scania pervesztes pere kapcsán még egy utolsó kárigény-érvényesítésre nyílik lehetőség a kamionkartell ügyben az 1997. január 1./17. és 2016. december 31. között vásárolt tehergépjárművekre vonatkozóan, a túlzottan magas áron történt értékesítés miatt.

Kezdeményezés a magyar-román határátkelők gyorsítása érdekében

Kezdeményezés a magyar-román határátkelők gyorsítása érdekében

Az MKFE újabb levélben fordult az ORFK határrendészeti főosztályvezetőjéhez a román-magyar határvárakozások csökkentése érdekében. Románia és Bulgária schengeni övezethez való csatlakozása csak részben valósult meg, hiszen márciustól megszűnt az ellenőrzés légi és tengeri határokon. A közúti átkelőhelyeken azonban továbbra is érvényben maradnak az előírások.

Rendőrségi tájékoztatás az ukrán járművezetők schengeni túltartózkodási eljárásáról

Rendőrségi tájékoztatás az ukrán járművezetők schengeni túltartózkodási eljárásáról

Az MKFE levélben fordult az ORFK-hoz annak tisztázása érdekében, hogy a rendőrség miként jár el azokkal az ukrán járművezetőkkel szemben, akiknek a magyarországi (EU-s) tartózkodása meghaladta a schengeni övezetben a 180 napon belül engedélyezett 90 napot. Az ukrán hatóság ugyanis a magyar járművezetők esetében bírságot szab ki, és a járművezetőt átmenetileg kitiltják Ukrajna területéről. Tagi visszajelzések szerint az ukrán-magyar határok megnövekedett várakozási idő miatt egyre több járművezetővel szemben intézkedett az ukrán hatóság.

Franciaország: teljes kamionstop feloldás május 9-én

Franciaország: teljes kamionstop feloldás május 9-én

Hivatalos francia közlönyben megjelent rendelet, eltérve az általános tilalmi rendtől, 2024. május 9-i ünnepnapon 0 órától 22 óráig feloldja a 7,5 tonnát meghaladó megengedett össztömegű áruszállító járművek közlekedési tilalmát. A feloldás érvényes a teljes ország területére, beleértve Ile-de-France régió útjait is. A francia Közúti Mobilitási Osztály forgalomfigyelő felülete szerint Ile-de-France útjain 22-24 között sem lesz érvényben a tilalom.

Belépés élelmiszerrel a brit határon: fontos szabályváltozások

Belépés élelmiszerrel a brit határon: fontos szabályváltozások

A brexit óta eltelt években Nagy-Britannia sok olyan szabályt vezetett be, melyek az Európai Unió és a szigetország közti kereskedelmet, pontosabban a személyek és áruk brit területre történő beléptetését saját, nemzeti hatáskörben szabályozzák. Mint már írtunk róla, ezek egyike a BTOM (Border Target Operation Model), melyet a brit agrár-élelmiszer-ágazat és a közegészség védelme érdekében alkalmaznak 2024 januárjától, többlépcsős bevezetéssel.

Május 1-jén és 8-án Szlovákia részben feloldja a kamionstopot

Szlovákia részbeni, célforgalmas felmentést ad a nehéz-tehergépjárművek közlekedési korlátozása alól két szerdai ünnepen, 2024. május 1-jén és 8-án. Északi szomszédunk autópályáin és elsőrendű útjain ezáltal szabadon közlekedhetnek azok a 7,5 tonna feletti tehergépjárművek, melyek nemzetközi fuvart teljesítve szlovákiai célforgalomban (szlovák lerakóhelyre) haladnak.

Kedvező fejlemények a tehergépjárművek németországi útdíj túlfizetéseinek visszakövetelésében

Kedvező fejlemények a tehergépjárművek németországi útdíj túlfizetéseinek visszakövetelésében

Kedvező fejlemények a tehergépjárművek németországi útdíj túlfizetéseinek visszakövetelésében: egy mintaperben a Kölni Közigazgatási Bíróság a felperes fuvarozó cég javára döntött. Az MKFE által tagjainknak ajánlott német ügyvédi iroda értesítése szerint 2024. március 20-án a Kölni Közigazgatási Bíróság egy lengyel fuvarozási cég mintaperében, összhangban az EUB ítéletével, kimondta, hogy jogellenes volt a Németországban a 2015. október 1. és 2020. október 27. között kivetett tehergépjármű-útdíj a közlekedésrendészeti költségek tekintetében (ügy 14 K 6556/20). A határozat még nem jogerős. Ha a mintaperekben hozott ítéletek jogerőssé válnak, akkor számíthatnak a visszatérítésre az ügyvédi iroda által képviselt magyar vállalkozások is.

IQ-kártyás gázolajárak Európa 20 országából

IQ-kártyás gázolajárak Európa 20 országából

Aktuális árközlés csak MKFE-tagoknak!

Együttműködő partnerünk, az osztrák IQ Card Vertriebs GmbH kedvező tankolási konstrukciók mellett biztosít üzemanyagkártyát. Az MKFE Szolgáltató Kft. egyedüli magyar képviselőként igyekszik összekötő kapocs lenni tagjaink és az IQ Card között. Az üzemanyag-felhasználó MKFE-tagoknak kedvező, hogy a jelenlegi bizonytalan világgazdasági helyzetben már egy hétre előre tudhatják, hogy milyen áron tankolhatnak IQ-kártyájukkal Európa 20 országában.

Április 25-én napközbeni tilalom lesz az Inntal- és Brenner-pályán

 EMLÉKEZTETŐ — 2024. április 25-én (csütörtökön) 09:00 és 22:00 óra között olaszországi tilalom lesz érvényben a 7,5 tonna feletti járművekre nézve. Emiatt az osztrák oldalon, az A12-es (Inntal) és A13-as (Brenner) autópályákon 11:00 – 22:00 óra között rendkívüli kamionstopot rendeltek el az Olaszország irányába közlekedőkkel szemben.

1. oldal / 242

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.