Ma Ervin napja van.

Kivel ne kössünk üzletet? — A legnagyobb magyar adótartozók


Az adóhatóság július utolsó napjaiban közzétette azon magyarországi adózók nevét és adatait, akik (amelyek) esetében 2011 második negyedévében jelentős adóhiányt állapítottak meg.

A második negyedév utolsó napján lezárt listában azon vállalkozások szerepelnek, amelyeknek terhére a negyedévben jogerőre emelkedett határozatban magánszemélyek esetében 10 millió, más adózók esetében 100 millió forintot meghaladó összegű adóhiányt tartanak nyilván.

A cégek listájára 2015 vállalkozás került fel egyenként 100 millió feletti adótartozással. A lista csak 16-tal gyarapodott a 2010. decemberi állapothoz képest. A 10 millió forint adótartozást meghaladó magánszemélyek és egyéni vállalkozók lajstroma 3.473 nevet tartalmaz; ez 21 %-kal több, mint fél évvel ezelőtt.


100 millió forint felett tartozó cégek (apeh.hu) »

10 millió forint felett tartozó egyéni vállalkozók és magánszemélyek (apeh.hu) »


MEGBÍZHATATLAN MEGBÍZÓK. Egyesületünk hírcsatornáin gyakran foglalkozunk azzal: hogyan lehet kivédeni, hogy a fuvarfeladatot teljesítő, jóhiszemű vállalkozó elessen a megszolgált fuvardíjtól. Elsőként továbbra is azt ajánljuk, hogy üzleti kapcsolat létesítése előtt mindenképpen nézzen utána leendő partnere cégadatainak! Ezáltal már a kezdeti stádiumban kiszűrheti, ha nem létező vagy felszámolás, csődeljárás stb. alatt álló vállalkozással volna dolga. Ezt a www.e-cegjegyzek.hu internetes oldalon teheti meg, ahol a cégadat és cégkivonat díjmentesen letölthető. Szintén hasznos a www.cegfurkesz.hu, mely több százezer vállalkozás adatait tartalmazza (itt díjmentesen hozzájuthat a 8 - 10 legalapvetõbb cégadathoz; a részletes lekérés is csak néhány száz forint).


egyesületünk ügyvédje, dr. Somló Judit tanácsai fuvarozóknak »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.