Ma Mihály napja van.

Belföldi hírek

Hszi Csin-Ping kínai elnök Budapesten — forgalomkorlátozásokkal

2024. május 8–10. között hazánkba látogat Hszi Csin-Ping kínai elnök, akit több száz fős delegációja kísér. A magyar fővárosban több mint 60 forgalomkorlátozás lép életbe; az eseményt a BRFK koordinálja. Nemcsak a város belső területein, hanem a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, valamint az onnan ki- és bevezető utakon is lezárásokra, forgalomkorlátozásokra kell számítani.

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Mint előre jeleztük, a MOL 2024. május 8-án (szerdán) 00:00 órától literenként bruttó 4 forinttal csökkentette a gázolaj nagykereskedelmi árát. A benzint 5 forinttal kapják alacsonyabb áron a hazai töltőállomások.

Haszonjárművek forgalomba helyezési folyamatának gyorsítása

Haszonjárművek forgalomba helyezési folyamatának gyorsítása

Az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz (ÉKM) és a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumhoz (TFM) fordult az MKFE a haszongépjárművek közlekedési hatóságoknál történő forgalomba helyezésének gyorsítása érdekében, miután tagvállalkozásaink visszajelzése szerint országszerte problémát okoz, hogy az online foglalásoknál csaknem 1 hónapos időszakban nincsenek szabad időpontok.

Kedvező minisztériumi fogadtatás a személygépkocsis korhatárt illetően

A hazai gépjárművezetői hiányra való tekintettel 2024 tavaszán egyesületünk kezdeményezte a szaktárcánál, hogy a személygépkocsis személyszállítást (gépjárművezetőként) vezetői engedély birtokában már a betöltött 20. életévtől el lehessen kezdeni a korábbi 21 év helyett. A minisztérium egyetért a jogszabály-módosítással.

Pénteken tovább csökkennek a hazai üzemanyagárak

Pénteken tovább csökkennek a hazai üzemanyagárak

Értesüléseink szerint 2024. május 10-én (pénteken) 00:00 órától literenként bruttó 5 forinttal csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára Magyarországon. A benzint bruttó 8 forinttal kapják olcsóbban a hazai üzemanyagkutak — tudtuk meg piaci forrásokból.

Szerdán tovább csökkennek a hazai üzemanyagárak

Szerdán tovább csökkennek a hazai üzemanyagárak

Értesüléseink szerint 2024. május 8-án (szerdán) 00:00 órától literenként bruttó 4 forinttal csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára Magyarországon. A benzint bruttó 5 forinttal kapják olcsóbban a hazai üzemanyagkutak — tudtuk meg piaci forrásokból.

Tour de Hongrie 2024 — lezárások, terelések

2024. május 8-án rajtol az idei Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny, a program a „nulladik nappal” azonban már május 7-én elkezdődik. Országszerte lezárásokra, terelésekre kell számítani csakúgy, mint a verseny május 10-11-i budapesti eseményei alkalmával.

1. oldal / 413

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.