Hosszú hétvége: nincs korlátozásmentes időablak!

2018. augusztus 17. péntek, 14:00
Nem kapott támogatást az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól az augusztus 19-én éjjelre javasolt korlátozásmentes időablak megnyitására vonatkozó kérésünk, ezért kérjük, hogy ne tervezzenek fuvarfeladatot 2018. augusztus 18-án (szombat) 15:00 órától 2018. augusztus 20-án (hétfő) 22:00 óráig!

 

Miután az MKFE hét elején megküldött javaslata a kormányrendeletben foglalt szabályok megsértése nélkül nem kaphatott zöld jelzést, Egyesületünk Tóth Péter közlekedésért felelős államtitkárhoz fordult, és a körülmények vizsgálatát, egy lehetséges alternatív, egyszeri lehetőség kialakítását kértük a hosszú hétvége forgalmi rendjének módosítására vonatkozóan. A minisztérium megvizsgálta ennek lehetőségét, azonban továbbra sem tudja támogatni az ideiglenes időablak megnyitását, illetve a korlátozás átmeneti feloldását, mert erre csak a Kormány rendeletében rögzített esetekben (rendkívüli állapot, szükségállapot, veszélyhelyzet, megelőző védelmi helyzet, terrorveszélyhelyzet és váratlan támadás esetén) van lehetősége a miniszternek.

Fentiek alapján felhívjuk Tisztelt Tagjaink figyelmét, hogy az előttünk álló hétvégén kizárólag a 190/2008. (VII. 29.) Korm. rendelet 5. §-ban felsorolt kivételek alá tartozó járművek közlekedhetnek (ide értve az UVR-Eoffice-ban regisztrált, és az ott felsorolt feltételeknek megfelelő jármű vagy árutípusra kiadott közútkezelői hozzájárulást is), minden egyéb esetben kötelező az 55 órás leállás.

Az MKFE továbbra is indokoltnak tartja a nehéz tehergépkocsik közlekedésének korlátozásáról szóló rendelet átfogó reformját, ezért az ITM támogatását kérte a módosítási folyamat felgyorsításához.

 

MKFE kommunikáció