Ma Elek, Endre napja van.
Fel

Tevékenységi engedélyek

 

Magyarország területén a magyarországi székhelyű vállalkozások belföldi forgalomban a saját számlás szállítási illetve díj ellenében történő fuvarozási tevékenységükhöz szakhatósági engedélyt kötelesek kiváltani, illetve ezt a jármű fedélzetén tartani. Az alábbi vállalkozásokra a lenti kötelezettségek irányadók:

a) 2,5 tonnát meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépjárművel díj ellenében végzett közúti árutovábbítási tevékenység csakis közúti árutovábbítási engedéllyel végezhető

b) autóbusszal díj ellenében személyszállítási tevékenység csakis közúti személyszállítási engedéllyel végezhető

c) autóbusszal saját számlás személyszállítás csakis közúti személyszállítási igazolvánnyal végezhető

Az engedélyeket az Építési és Közlekedési Minisztérium Közúti Jármű Hatósági Főosztálya (az NKH jogutódja) ill. az illetékes kormányhivatal adja ki.


Magyarországot érintő, nemzetközi fuvarfeladat nemzetközi engedéllyel végezhető. Az erről szóló tudnivalókat — mind az árufuvarozás, mind pedig a személyszállítás tekintetében — a lenti PDF-dokumentumban gyűjtöttük össze.


A FUVAROZÁSI TEVÉKENYSÉG VÉGZÉSÉNEK KÉRVÉNYEZÉSÉNÉL BENYÚJTANDÓ IRATOK:

  • cégkivonat vagy vállalkozói igazolvány (tevékenység bejegyezve, ha a kérelmező cégjegyzékben nyilvántartott cég és képviselőjének a közjegyzői aláírás-hitelesítéssel ellátott címpéldányát vagy az ügyvéd által ellenjegyzett aláírás-mintáját a cégbírósághoz benyújtotta, és ezt a tényt a cégjegyzék tartalmazza, a közlekedési hatóság az iratot, valamint a cég cégkivonatát a cégnyilvántartásból elektronikus úton, közvetlen lekérdezéssel szerzi meg.)
  • megfelelő pénzügyi helyzet igazolása (NAV, helyi adó, köztartozásmentes adózói adatbázis). Kaució: fedezetigazolás, könyvvizsgáló, letét
  • szakmai alkalmasság, jó hírnév igazolása (erkölcsi bizonyítvány, nyilatkozat, munkaszerződés, megbízási szerződés, illetve kijelölt személy esetén szakmai alkalmasságot igazoló bizonyítvány)
  • forgalmi engedély (tulajdonosi hozzájárulás)

közlekedési hatósági elérhetőségek listája vármegyénként »

Forrás: kormanyhivatal.hu

A TEVÉKENYSÉGI ENGEDÉLY KIVÁLTÁSA (KORMÁNYABLAKOK) »

tudnivalok_a_tevekenysegi_engedelyrol_2019_03_11
 
 
Powered by Phoca Download
Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.