Ma Ulrik napja van.
Vízum

Itt található az orosz és belorusz vízum kiadásának feltételeiről szóló összefoglaló. Felmerülő kérdésével keresse Gula Krisztinát: 06 (1) 252 0688 / 230 illetve Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kollektív szerződés

Az MKFE-TESZ által aláírt Kollektív Szerződéshez csak az MKFE tagok csatlakozhatnak, ezért mindenki, aki csatlakozni kíván a Kollektív Szerződéshez és jelenleg nem tag, csak akkor teheti meg, ha felvételt nyert az MKFE tagok közé (csak teljes jogú tagjaink részére).

Francia, holland, dán, német, olasz, osztrák képviselet és kiküldetés


Tisztelt Tagjaink, tisztelt leendő MKFE-Tagok! Egyesületünk szolgáltatási csoportja megoldást kínál a francia Loi Macron és a holland WagwEU által előírt képviselet teljesítésére, valamint olasz és osztrák képviseletre, illetve a sofőr-kiküldetéssel kapcsolatos IMI-bejelentőfelület kezelésére.


Francia képviselet (Loi Macron)Franciaországban változott a minimálbér 2022. január 1-jétől (részletes tájékoztató) »

Egyesületünk szolgáltatási csoportja folyamatosan megoldást keresett a franciaországi képviselet flexibilis megoldása érdekében a hazai fuvarozó vállalkozások számára. A franciaországi képviseletet ellátni képes vállalkozások felkutatása során gyakran találkoztunk túlzó, indokolatlanul magas költséggel járó szolgáltatókkal.

Hírlevelünk további részében ennek töredékéért kínálunk megoldást Önnek, az MKFE stratégiai partnerének tekinthető francia vállalattal, a MOVE Expert SA-val kötött előnyös megállapodás értelmében.

A francia előírások szerinti képviseletre vonatkozó megállapodás megkötésének lépései:

1. lépés: A regisztrációhoz keresse fel a Move Expert, az MKFE francia partnerének weboldalát az alábbi linkek egyikén, attól függően, hogy az Ön vállalkozása rendelkezik-e már teljes jogú MKFE-tagsággal vagy sem.

Link az MKFE tagok részére:

https://move-expert.com/sign-in-posting/?aff=macron-mkfe-member&lang=hu#L2

Link az MKFE tagsággal nem rendelkezők részére:
https://move-expert.com/sign-in-posting/?aff=macron-mkfe-client&lang=hu#L2

A szolgáltatást az MKFE teljes jogú tagjai kedvezményesen vehetik igénybe!

2. lépés: A regisztráció elküldése után, az Ön által megadott e-mail címre kapja meg a felhasználónevet és jelszót, amely a saját, céges profiljának az eléréséhez szükséges
.

3. lépés: A saját fiókjába történő első belépéskor kap további tájékoztatást, amelynek alapján véglegesítheti a szerződését a Move Experttel.

4. lépés: Ha a fentieket elvégezte, jogosultságot szerzett arra, hogy az MKFE partnerét, a MOVE Expert SA-t szerepeltesse a gépkocsivezetőinek átadott kiküldetési formanyomtatványon.

5. lépés: A regisztráció és a szerződésmegkötés után a céges felületén keresztül tudja feltölteni a francia fuvarfeladatokban érintett gépkocsivezetők adatait. Amennyiben a gépkocsivezetők száma vagy személye a későbbiek folyamán változik, a saját profilján keresztül ezeket a változásokat is tudja jelezni.

Figyelem! 2017. január 1-től a Loi Macron előírásai szerint a gépkocsivezetők regisztrációját a francia munkaügyi minisztérium webes felületén (SIPSI) is meg kell tenni.

6. lépés: Tájékoztatjuk Tagjainkat, hogy a Move Expert internetes felületén keresztül, a szerződött vállalkozások közvetlenül szolgáltatnak adatokat a SIPSI felületére is, így nincs szükség dupla adatfeltöltésre! Ennek köszönhetően partnereink a saját profiljukon beküldött járművezetői adatok alapján válasz e-mail-ben megkapják a SIPSI-től a kiküldetési nyomtatványt, amelyet ki kell nyomtatni. Az eredeti dokumentumnak a franciaországi fuvarfeladatot teljesítő gépkocsivezetőnél kell lennie (a járműben).

Útmutató a fiók használatához (videó) »

További információk:
Minden tudnivaló a nyugati minimálbérekről »

 

Loi Macron – francia képviselet esetében az éves szinten rendelkezésre álló SIPSI nyomtatványok 6 hónapig érvényesek.


SOFŐRKEZELŐ SEGÉDLET magyarul (PDF) »   REGISZTRÁCIÓS SEGÉDLET magyarul (PDF) »
SOFŐRKEZELŐ SEGÉDLET angolul (PDF) »   REGISZTRÁCIÓS SEGÉDLET angolul (PDF) »


KISHASZONGÉPJÁRMŰVESEKNEK! Az Európai Bizottság korábbi tájékoztatása szerint a 3,5 tonna alatti teherjárművek tekintetében is alkalmazni kell a posting előírásait. A francia társegyesület mostani hivatalos közleménye alapján: Franciaországban a tranzit műveleteken kívül minden egyéb esetben, azaz kétoldalú, cross-trade és kabotázs fuvarműveleteknél is bejelentésköteles az a járművezető, aki 3,5 tonna alatti járművön dolgozik. Az ő bejelentésüket továbbra is a francia nemzeti rendszerben kell megtenni. Fontos tudni, hogy ezen járművek esetében kötelező a vállalkozás francia képviselete! A kishaszongépjárműves fuvarozóknak ebben az MKFE partnere, a Move Expert tud segíteni »

Bármely, a képviseletet érintő (szerződéses jogviszonyra vonatkozó vagy a bonyolítást érintő) kérdésben keresse bizalommal munkatársunkat:

Pataki Bianka
szolgáltatási referens
telefon: 06 (1) 252 0688 /296
mobil: 06 (20) 371 5357
e-mail: 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Adatainak változtatása vagy azok törlése érdekében, illetve érintetti jogaival kapcsolatban kérjük, forduljon bizalommal munkatársunkhoz.
Adatkezelési tájékoztatónkat megtekintheti ügyfélszolgálatunkon.

MKFE Szolgáltató Kft.

Holland képviselet (WagwEU)


Változott a minimálbér összege Hollandiában 2022. január 1-jétől: KATTINTSON A RÉSZLETEKÉRT! »

2020. március 1-jétől Hollandia elektronikus értesítési rendszert vezetett be azon munkaadóknak, akiknek járművezetői ideiglenesen Hollandiában vannak kiküldetésben
.

Tisztelt Tagjaink és Ügyfelünk! Az MKFE szerződéses partnere, a MOVE EXPERT 2020. március 1-től hollandiai képviselet szolgáltatást is nyújt. Amennyiben szeretné igénybe venni a holland képviseleti szolgáltatást, új szerződést kell kötnie a Move Expert-tel, és csakúgy, mint a francia képviselet esetében, éves díjat kell fizetnie a szolgáltatásért.

A holland képviseleti szolgáltatások árai a következők:

  • 75 € adó nélkül, legfeljebb 4 bejelentett járművezető esetén
  • 150 € adó nélkül, legfeljebb 10 bejelentett járművezető esetén
  • 300 € adó nélkül, legfeljebb 50 bejelentett járművezető esetén
  • 500 € adó nélkül, legfeljebb 100 bejelentett járművezető esetén
  • 600 € kivéve a kezdeti adófizetési díjat több mint 100 bejelentett sofőr számára, plusz díj 2 € sofőrönként (150 sofőrtől kezdve)

Regisztrációs folyamatok:

  • Amennyiben Ön még nem ügyfél a Move Expert-nél: regisztráció valamely link segítségével, Netherlands WagwEU szolgáltatás kiválasztásával

Link az MKFE tagok részére:
https://move-expert.com/sign-in-posting/?aff=macron-mkfe-member&lang=hu#L2

Link az MKFE tagsággal nem rendelkezők részére:
https://move-expert.com/sign-in-posting/?aff=macron-mkfe-client&lang=hu#L2

  • Amennyiben Ön már aktív Move Expert ügyfél és rendelkezik Macron szolgáltatással: Kérje fel az MKFE szolgáltatási referensét, hogy a Move Expert-tel aktiválják a WagwEU regisztrációs űrlapot, majd ugyanazokat a regisztrációs lépéseket kell elvégezni, mint a Macron szolgáltatásnál.

 

Útmutató a fiók használatához (videó) »

 

WagwEU – holland képviselet esetében az éves szinten rendelkezésre álló nyomtatványok 12 hónapig, azaz 1 évig érvényesek.


SOFŐRKEZELŐ SEGÉDLET magyarul (PDF) »    
SOFŐRKEZELŐ SEGÉDLET angolul  (PDF) »   REGISZTRÁCIÓS SEGÉDLET angolul (PDF) »

Bármely, a képviseletet érintő (szerződéses jogviszonyra vonatkozó, vagy a bonyolítást érintő) kérdésben keresse bizalommal munkatársunkat:

Pataki Bianka
szolgáltatási referens
telefon: 06 (1) 252 0688 /296
mobil: 06 (20) 371 5357
e-mail: 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


További hasznos információk a munkavállalók bejelentéséről és az MKFE holland képviselet szolgáltatásáról ITT»MKFE Szolgáltató Kft.


Dán képviselet DÁNIA — kabotázs vagy kombinált fuvarozás minimálbére (2021. január 1.)

Dániában 2021. január 1-jétől kabotázs fuvarfeladatnál vagy kombinált fuvarozás közúton végzett szakaszára minimálbért kell alkalmazni. Fontos, hogy a változás az árufuvarozáson kívül az autóbuszos személyszállítást is érinti.

Minimálbér:

Áruszállítóknál fő szabály szerint kabotázsnál és kombinált fuvarozásnál a gépkocsivezető minimális óradíjának 164,96 DKK vagy 22,15 EUR összegnek kell lennie.

Személyszállításban az autóbuszvezetők legalacsonyabb alkalmazható óradíja 163,92 DKK vagy 22,01 EUR.

A minimálbér-összegeket évente felülvizsgálják és felülírhatják. Az éppen irányadó óradíjak a Dán Közlekedési Hatóság honlapján jelennek meg (www.fstyr.dk).

 

Az áruszállítás és -fuvarozás nyilvántartása

Minden szállítási vagy fuvarozási művelet megkezdése előtt a vállalkozás feladata, hogy azt a dán hatóságnak (Foreign Transport Driving in Denmark; (UTIK) lejelentse, és az online felületen keresztül a részletes adatokat is közölje. Ellenőrzésnél a dokumentációt be kell mutatni a dán rendőrségnek vagy a közlekedési hatóság ellenőreinek.

 

Ellenőrzés

A hatóságok 2021. január 1-jétől megvizsgálják, hogy a vállalkozások betartják-e a nyilvántartásba vételi kötelezettséget, és alkalmazottainak fizetik-e a minimális óradíjat. A közlekedési hatóság és a rendőrség a fentiekre erőteljesen fókuszál minden közúti ellenőrzésnél. A közlekedési hatóság ezenfelül adminisztratív ellenőrzést is végezhet a szállító vagy fuvarozó vállalkozásoknál annak feltérképezésére, hogy azok megfizetik-e gépkocsivezetőiknek az előírt legalacsonyabb óradíjat.


SOFŐRKEZELŐ SEGÉDLET magyarul (PDF) »    
SOFŐRKEZELŐ SEGÉDLET angolul (PDF) »   REGISZTRÁCIÓS SEGÉDLET angolul (PDF) »

Bármely, a képviseletet érintő (szerződéses jogviszonyra vonatkozó, vagy a bonyolítást érintő) kérdésben keresse bizalommal munkatársunkat:

Pataki Bianka
szolgáltatási referens
telefon: 06 (1) 252 0688 /296
mobil: 06 (20) 371 5357
e-mail: 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


„All Countries”A Move Expert legújabb szolgáltatása lehetőséget nyújt egy komplex szerződés aktiválásához, amely lehetővé teszi számukra, hogy 1 éves díjat fizessenek az év során bejelentett járművezetők összlétszáma alapján, ezáltal kiküldetési igazolást szerezzenek immár 7 ország bármelyikéből: Franciaország, Ausztria, Németország, Olaszország, Hollandia, Dánia és Belgium.

 

• Egyedi és vonzó éves díjak: FIEZESSEN 2 ORSZÁG SZOLGÁLTATÁSÁÉRT, ÉS KAPJA MEG MIND A 7 ORSZÁG SZOLGÁLTATÁSÁT!

• Egyedi regisztráció

• Sokkal rugalmasabb, ügyfélszolgálatunkhoz igazodó szolgáltatás

• Elérhető új és már meglévő ügyfelek számára*

 

Az All Countries szolgáltatás ára a következő**:

•  1 - 4 bejelentett járművezető esetén 200 €
•  5-10 bejelentett járművezető esetén 350 €
• 11-25 bejelentett járművezető esetén 500 €
• 26-50 bejelentett járművezető esetén 750 €
• 51-100 bejelentett járművezető esetén 1.200 €
• 100 fölötti bejelentett járművezető esetén 2.000 € (150 járművezető fölött + 2 € gépkocsivezetőnként)

* figyelem! A bejelentési nyomtatványok lejárati ideje országonként eltérő
** a díjak egy évre érvényesek, és éves szerződéskötés van

 

Regisztrációs folyamatok:

Ha Ön még nem ügyfél a Move Expert-nél: regisztráció valamely link segítségével, ALL COUNTRIES szolgáltatás kiválasztásával

Link MKFE-tagoknak:
https://move-expert.com/sign-in-posting/?aff=macron-mkfe-member&lang=hu#L2

Link MKFE tagsággal nem rendelkezőknek:
https://move-expert.com/sign-in-posting/?aff=macron-mkfe-client&lang=hu#L2

 

Ha Ön már aktív Move Expert ügyfél, és használja bármely Move Expert-szolgáltatást, kérje fel az MKFE szolgáltatási referensét, hogy a Move Expert-tel aktiválják az ALL COUNTRIES szolgáltatást, majd a végezze el a szokásos regisztrációs lépéseket!


SOFŐRKEZELŐ SEGÉDLET magyarul (PDF) »    
SOFŐRKEZELŐ SEGÉDLET angolul (PDF) »   REGISZTRÁCIÓS SEGÉDLET angolul (PDF) »

Bármely, a képviseletet érintő (szerződéses jogviszonyra vonatkozó, vagy a bonyolítást érintő) kérdésben keresse bizalommal munkatársunkat:

Pataki Bianka
szolgáltatási referens
telefon: 06 (1) 252 0688 /296
mobil: 06 (20) 371 5357
e-mail: 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Műholdas járműkövetés
Kiknek és mire ajánljuk? Műholdas nyomkövetésen alapuló szolgáltatásainkkal olyan logisztikai megoldásokat kínálunk, amelyekkel időt és pénzt takaríthat meg, legyen szó egy vagy akár több száz gépjárművet üzemeltető vállalkozásról.

Közvetlen információs vonal

Az MKFE és a NAV között kötött megállapodás egy újabb fejezettel bővült. Megújult a közvetlen kapcsolattartást szolgáló információs csatorna. Az új forró drót „Közvetlen Információs Vonal” néven kezdi meg működését, 2014. szeptember 23-tól. Amennyiben jogosulatlan nemzetközi árufuvarozásról, illetve az eltulajdonított tehergépjárművek/szerelvények, illetve azok rakományának eltűnéséről kíván bejelentést tenni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a kizárólagos bejelentési jogosultsággal rendelkező MKFE munkatársakkal.

Céginformáció

Az MKFE és az Opten Informatikai Kft. között létrejött megállapodásnak köszönhetően az egyesület tagjai térítésmentesen, naprakész cég- és jogi információkhoz juthatnak, míg azon vállalkozások, akik bővebb információhoz szeretnének jutni, az Akciós Csomagok közül kiválaszthatják a számukra megfelelő konstrukciót.

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.