Ma Ervin napja van.

Csalók próbálkoznak a TIMOCOM-on

Felhívjuk Tisztelt Tagjaink figyelmét arra, hogy az utóbbi időben több MKFE-tag nevében is vélhetően csalók kerestek meg fuvarozó cégeket azzal, hogy - általában Koperben található - ömlesztett áru szállítására keresnek szabad járművet, vagy szabad kapacitást ajánlanak fel a TIMOCOM-on meghirdetett áru elszállítására.


A csalók minden esetben gmail-es végződésű e-mailt használnak, rövid, helytelen magyarsággal megírt üzenetet küldenek, legtöbbször aláírás nélkül, de az is előfordul, hogy egy ismert cég hivatalos aláírását másolják a levél aljára. Az e-mailhez engedélymásolatot és CMR-biztosítást igazoló dokumentumot is csatolnak.

Egyesületünk tájékoztatta az esetekről a TIMOCOM-ot, ők valamennyi hozzánk eljuttatott e-mailcímet ellenőrizték, és azokat nem találták meg a rendszerükben. Valószínűleg a csalók más adatával lépnek be a fuvarbörze oldalra. A TIMOCOM folyamatosan monitorozza a rendszerét, és tájékoztatást ígértek az ügyben, amennyiben további információik lesznek. Arra is felhívták a figyelmet, hogy partnereiknek lehetőségük van az új partnerektől kapott adatokat rendszerükben ellenőrizni, ha esetleg eltérést tapasztalnak, írhatnak az ügyfélszolgálatnak, és mindenképpen jelezzék azt az érintett cégnek is (akinek nevével visszaélnek).

Kérjük Tisztelt Tagjainkat, amennyiben gyanús megkereséseket észlelnek, pl. olyan fuvarozó vállalkozástól érkezik megkeresés, amely nem foglalkozik ömlesztett áruval (ez többször előfordult), másrészt ellenőrizzék a céget valamelyik céginformációs rendszeren keresztül, és vegyék fel a kapcsolatot a nevezett céggel annak hivatalos elérhetőségén. Javasoljuk az ügyben érintett vállalkozásoknak, hogy tegyenek rendőrségi feljelentést ismeretlen tettes ellen, amennyiben tudomásukra jut, hogy vállalkozásuk nevével hasonló módon visszaélnek.


Ha hasonló esettel találkoznak, kérjük továbbítsák az e-mailt Illés Ferenc Árufuvarozási Tanács titkárnak: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


MKFE-kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.