Ma Ervin napja van.

Szakgimnázium nyári gyakorlatra jelentkező diákok foglalkoztatására nyitott vállalkozásokat keres

Budapesti székhelyű szakgimnázium továbbképző központja olyan budapesti vagy Pest megyei vállalkozásokat keres, melyek az intézmény logisztikai és szállítmányozási ügyintéző képzésében résztvevő, 19 és 25 év közötti diákoknak nyáron szakmai gyakorlati helyszínt tudnának biztosítani. A gyakorlat a vállalkozás mindennapos adminisztratív teendőinek ellátását is segítheti, a diákok fogadása ezentúl szakképzési hozzájárulást csökkentő tétel!


A Budapesti Zsidó Hitközség Külkereskedelmi Szakgimnázium levélben kereste meg egyesületünket. Az intézményben tanulók – érettségire épülő képzésben – többek között „logisztikai és szállítmányozási ügyintéző” OKJ-s bizonyítványt szerezhetnek, melynek keretében 4 hetes (160 órás) szakmai gyakorlaton is részt kell venniük, mely a nyári időszakban lesz esedékes.


A diákok az évek során belföldi és nemzetközi szállítmányozást, raktárlogisztikát, közúti, vasúti, belvízi, tengeri és légi áruszállítást tanulnak.


A szakmai gyakorlat célja, hogy a növendékek a tanulmányaiknak megfelelő tevékenységű vállalatnál vagy intézménynél megismerkedjenek az ott folyó munkával, bekapcsolódjanak a napi munkavégzésbe, önállóan oldják meg a szakmai vezetőjük által rájuk bízott feladatokat, illetve tapasztalatot gyűjtsenek a munkaerőpiacon.


A fogadó vállalkozásnak vagy intézménynek a tanulók foglalkoztatása tehát (a 2011. évi CLV. tv. és a 280/2011-es kormányrendelettel összhangban) szakképzési hozzájárulást csökkentő tétel, ugyanakkor a diákokat a szakmai gyakorlat hónapjában a minimálbér 19,5 %-ával megegyező mértékű adómentes, de járulékköteles juttatás illeti meg (2011. évi CLXXXVIII. tv.).


A szakgimnázium legkésőbb május 6-ig várja azon vállalkozások jelentkezését, melyek nyitottak az együttműködésre a szakképzésben részt vevő diákok nyári, szakmai gyakorlatát illetően.


Egyesületünk a fenti levéllel kapcsolatban kiemeli, hogy a fuvarozó-szállítmányozó vállalkozásoknak kedvező lehet a fenti megoldás, főként, ha a HR-vezetők és humánerőforrás-menedzserek a nyári szabadságolások idején szokásos adminisztratív munkaerő-hiányra vagy a vállalatnál felmerülő munkaerő-pótlás távlati céljaira tekintenek.


Érdeklődés és jelentkezés és formanyomtatványok közvetlenül az iskolánál:

Budapesti Zsidó Hitközség Külkereskedelmi Szakgimnázium
1135 Budapest, Huba u. 7.
OM-azonosító: 100536
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
06 (30) 193 8275


Egyéb tudnivalók (tovább a gimnázium honlapjára) »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.