Ma Előd napja van.

Június 27-28-tól újra kamionstop Magyarországon! — Részletek

EMLÉKEZTETŐ — mint hírül adtuk: a veszélyhelyzet három és fél hónapos időszaka után 2020. június 27-28-tól újra visszaáll a hétvégi és ünnepnapi kamionstop megszokott rendje Magyarországon. A 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedési korlátozása június utolsó szombatján 22:00 órakor kezdődik, és vasárnap 22:00 óráig tart. A kamionstop a hazai utakon az összes környezetvédelmi kategóriába tartozó járműre, illetve belföldi és nemzetközi forgalomban közlekedőkre egyaránt vonatkozik.


Órarendes kibontásban az alábbiak szerint tekinthető át a nehéz-tehergépjárművek havi tilalmi időszaka Magyarországon:

június   6. (szombat) 22:00 órától
június 13. (szombat) 22:00 órától
június 20. (szombat) 22:00 órától
június 27. (szombat) 22:00 órától

» június   7. (vasárnap) 22:00 óráig: FELOLDVA
» június 14. (vasárnap) 22:00 óráig: FELOLDVA
» június 21. (vasárnap) 22:00 óráig: FELOLDVA
» június 28. (vasárnap) 22:00 óráig: ÉRVÉNYBEN!


A kevésbé szennyező, nemzetközi forgalomban közlekedő járművek téli mentessége — mint minden évben — még március 1-jén véget ért, a korlátozás tehát az EURO 3-as vagy annál jobb környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsikra is vonatkozik!


NEM LEHET HAZAGURULNI A TELEPHELYIG — Júniusban nem lehet közlekedni az államhatártól a magyarországi telephelyig vagy az első lerakóhelyig sem, mert ez a kedvezmény csak a nyári időszakban (júliusban és augusztusban) él!


KIVÉTELEK MAGYARORSZÁGON — Mentességet élveznek az élő állatot, friss tejet, tejterméket, friss és fagyasztott húst és hústerméket, friss pékárut, gyorsan romló élelmiszert, tojást, valamint friss, nyers, nem fagyasztott, nem szárított, nem feldolgozott zöldséget és gyümölcsöt, gabonát stb. szállító — illetve ilyen szállítási cél érdekében a fel- és lerakóhely között, továbbá azok és a telephely viszonylatában üresen közlekedő — tehergépkocsik.

Ezen kívül a közlekedési korlátozás alól mentesülők körét a 190/2008-as kormányrendelet 5. §-a rögzíti, melyet mindig megtalál honlapunk nyitóoldalán, a nagy képeknél vagy közvetlenül itt (MEGNYITÁS »).


FONTOS! Ha Ön romlandó élelmiszert szállít vagy fuvaroz, a menetokmányon mindenképpen legyen feltüntetve, hogy „romlandó” (nemzetközi menet- ill. fuvarlevélen angolul: „perishable”)! Szintén lényeges, hogy a mentességek egyes eseteiben a tehergépjármű vezetőjének menetokmányként a fedélzeten kell tartania a megbízó vagy a szállító által kitöltött iratot, azaz a kormányrendelet 4. melléklete szerinti tartalommal kiállított nyilatkozatot.


KÖZLEKEDÉSI KORLÁTOZÁSOK EURÓPÁBAN — 2020. JÚNIUS

a kamionstop járványhelyzeti feloldása egyes országokban (folyamatosan frissül!) »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.