Ma Valéria napja van.

Téli kiegészítő korlátozások az osztrák A10-es (Tauern) pályán

2024. január 25-én kihirdetett rendeletével Ausztria váratlanul kamionos korlátozásokat foganatosított az A10-es (Tauern) autópálya egyes szakaszaira 2024 január végétől március végéig a pénteki és szombati napokra. A közlekedési tilalmak a 7,5 t legnagyobb megengedett össztömeg feletti tehergépjárművekre és járműszerelvényekre vonatkoznak.


Tilos a nehéz-tehergépjárművek közlekedése az A10-es autópályán 2024. január 26-tól március 29-ig minden PÉNTEKEN 13:00 óra és 19:00 óra között a következő két útszakaszon:

a) a villachi autópályán (déli irányban) a salzburgi csomópont (A10-es elágazás az A1-es autópályától) és a pongaui csomópont között, ha az úticél Olaszországban vagy Szlovéniában van, vagy Olaszországon vagy Szlovénián keresztül érhető el, valamint

b) a salzburgi autópályán (északi irányban) Rennweg és Golling csomópontok között, ha az úticél Németországban vagy Csehországban van, vagy azt Németországon vagy Csehországon keresztül lehet elérni.


Tilos a nehéz-tehergépjárművek közlekedése az A10-es autópályán 2024. január 27-től március 30-ig minden SZOMBATON 07:00 óra és 15:00 óra között* a következő két útszakaszon:

a) a villachi autópályán (dél felé) a salzburgi csomópont (A10-es elágazás az A1-es autópályától) és a pongaui csomópont között, valamint

b) a salzburgi autópályán (észak felé) Rennweg és Golling csomópontok között

*(ezután szombatonként 15:00 órától eleve kezdetét veszi az országos kamionstop)


Kivételek: romlandó élelmiszer (friss gyümölcs és zöldség, friss tej és tejtermékek, friss hús és húskészítmények, friss hal és friss haltermékek, élő halak, tojás, friss gomba, friss pékáruk és édességek, friss fűszernövények cserepes növényként vagy vágottan, fogyasztásra kész élelmiszer-készítmények, vágásra szánt szarvasmarha, postai küldemények, kirándulóövezetekbe tartó italszállítások, hibaelhárítás, műszaki mentés, karbantartás, humanitárius segélyszállítmányok stb. és a rendelet szerinti egyéb mentességek.


Hasonló téli korlátozások vannak érvényben az A12-es és A13-as autópályákon is »

forrás: AISÖ

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.