Ma György napja van.

TIR-EPD felhasználók figyelmébe!

Tisztelt Fuvarozók!

Az IRU — eleget téve belorusz tagegyesülete (BAMAP) kérésének — a TIR-EPD alkalmazás BLR vámhatóság felé kitöltendő felületén az eddig használt „token” (magyarra „zseton”-ként került lefordításra) kifejezést lecserélte a „unit” (egység) szóra.


Egyéb változás az alkalmazásban nem történt.


Mint augusztus közepén beszámoltunk róla, az IRU kidolgozta az online fizetésnek megfelelő felületet a TIR-EPD alkalmazásban (ld. lent az angol és orosz nyelvű tájékoztató anyagot).


Az eljárás lényege, hogy ezentúl 5, 10 vagy 20 bejelentés elküldéséhez elegendő jelképes zseton vásárolható, ezeket vonják le a fuvarozó egyenlegéből az egyes adatbenyújtások során. Az IRU tájékoztatása szerint a zsetonok egységára ca. 11 EUR (12 CHF), a végső összeget a megvásárolt mennyiség alapján adja meg a rendszer. A belarusz vámhatóságtól jelen állapot szerint a benyújtott adatbejelentésre kétféle válasz üzenet érkezhet: vagy elfogadják a benyújtott adatokat, és ezt egy MRN-szám megadásával igazolják, vagy elutasítják az adatok elfogadását.


Az alkalmazásban a fizetésre vonatkozó felület egyelőre csak angol és orosz nyelven jelenik meg, a tagegyesületek nyelvére történő fordítások elkészítése folyamatban van.


TÁJÉKOZTATÓ (EN)

TÁJÉKOZTATÓ (RU)


MKFE
TIR szakterület

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.