GEN2 tachográfos járművek közlekedése EU-n kívül

2019. június 25. kedd, 10:45

Az Európai Unió területén 2019. június 15. után első alkalommal forgalomba helyezett tehergépjárműveknek és autóbuszoknak már második generációs (GEN2) digitális tachográfokkal kell rendelkezniük. Ez a kötelezettség az unió minden tagállamára érvényes, viszont az EU-n kívül államokra a szabály egyelőre nem alkalmazható, ugyanis még nem született meg az ehhez szükséges AETR-egyezmény módosítása.

Bővebben: GEN2 tachográfos járművek közlekedése EU-n kívül

Kétórás áramszünet és határzár Röszkénél kedden délelőtt

2019. június 25. kedd, 08:40

Elektromos karbantartás és áramszünet miatt teljes határzár lép életbe a szerb-magyar határon Röszkénél, az autópálya-menti határállomáson 2019. június 25-én (kedden) délelőtt 09:00 órától 11:00 óráig — közölte a Csongrád Megyei Rendőrkapitányság.

Bővebben: Kétórás áramszünet és határzár Röszkénél kedden délelőtt

Példátlan szigorítások a franciaországi kiküldetésnél

2019. június 21. péntek, 11:55

Franciaországban a hatóságok már közúti ellenőrzésnél is bekérhetik a munkaadótól a gépkocsivezető foglalkoztatásával kapcsolatos iratokat, és akár ideiglenesen fel is függeszthetik a fuvarozó vállalkozás franciaországi tevékenységét, ha súlyos törvénytelenségeket tapasztalnak a minimálbér-törvény vagy a kiküldetési szabályok területén — értesítette egyesületünket a francia képviseletet ellátó partnerünk, a Move Expert.

Bővebben: Példátlan szigorítások a franciaországi kiküldetésnél

Belorusz vízummentesség a II. Európai Játékok nézőinek és résztvevőinek

2019. június 20. csütörtök, 09:33

Tájékoztatjuk belorusz főváros felé utat tervező autóbuszos tagvállalkozásainkat, hogy — egy elnöki rendeletnek köszönhetően — Belorussziában kivételes vízummentességet élveznek azok, akik a II. Európai Játékok rendezvényeire résztvevőként vagy szurkolóként látogatnak Minszkbe 2019. június 21–30. között — értesítette egyesületünket a Belorusz Köztársaság Budapesti Nagykövetsége.

Bővebben: Belorusz vízummentesség a II. Európai Játékok nézőinek és résztvevőinek