Ma Anasztázia, Tas napja van.

Külföldi infó

A „Külföldi infók” adatbázisa a fuvarszervezés hasznos, sőt elengedhetetlen kelléke. A gyűjtemény mintegy 40 ország adatait 13 témakörben tartalmazza. Egyesületünk teljes tagdíjas tagvállalkozásai internetes kulcsszavaikkal juthatnak be a felületre. Az országnevek és témakörök összepárosításával indítható a keresés. Többek között olyan fontos tudnivalók kaptak itt helyet, mint:

     • közlekedési korlátozások
     • megengedett tömeg- és méretnormák
     • útdíjak és azok fizetési módja
     • bírságtételek táblázatai
     • túlméretes szállítmányokhoz engedélyt kiadó külföldi hatóságok, útkezelők címjegyzéke
     • téli felszerelés követelményei az egyes országokban

Az adatbázist — nemzetközi szervezetektől kapott információk felhasználásával — állandóan frissítjük.


általános közlekedési korlátozások Európa országaiban — (aktuális havi összesített tábla) »

általános közlekedési korlátozások Magyarországon — (aktuális havi kibontott órarend) »


MAGYARORSZÁG menüpont 2024

 
Tagvállalkozásaink kérésének eleget téve létrehoztuk új menüpontunkat, a „Magyar infók tárát”. Mivel a magyar tudnivalók jóval részletesebb kifejtést, bővebb jogszabályi körítést, s így nagyobb teret kívánnak, a magyar tudnivalókat (a többi országhoz hasonló témánkénti lebontásban) itt, központi helyen szerepeltetjük! Sikeres tallózást kívánunk!

...tovább a magyarországi tematikus infókhoz »

 

Buszos városi behajtás

Európa legtöbb nagyvárosába vagy belső városrészébe csak előzetes regisztrációval hajthatnak be különjárati autóbuszok. A turistabusszal közlekedők esetében kettős engedélyről is beszélhetünk: a járműveknek egyrészt károsanyag-kibocsátási szempontból is meg kell felelniük az adott környezetvédelmi zóna peremfeltételeinek, másrészt — a túlzsúfoltság elkerülése miatt — a buszok üzemeltetőinek vagy vezetőinek külön be kell jelentkezniük egy-egy város honlapján, hogy a nyilvántartásba vétellel egyfajta időkaput vagy megállási helyet kapjanak a városüzemeltető társaságtól.

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.