Ma Márió, Sára napja van.

EU+HU Korlátozások

Januári közlekedési korlátozások Magyarországon — 2021

...november 4-től március 1-jéig a kamionstop téli rendje szerint

2021 januárjában Magyarországon a 7,5 t legnagyobb megengedett össztömeg feletti tehergépjárművek és járműszerelvények közlekedési korlátozása szombatonként (ill. ünnepnap előtt) 22:00 órakor kezdődik, és vasárnaponként (ill. ünnepnapon) 22:00 óráig tart. November 4-től kezdetét vette a kamionstop téli rendje, mely szerint november 4. és március 1. között a hétvégi és ünnepnapi korlátozás alól minden évben mentesülnek azok a nehéz-tehergépjárművek, melyek legalább EURO 3-as környezetvédelmi besorolásúak, és a magyar utakon nemzetközi forgalomban közlekednek.

Januári közlekedési korlátozások Európában — 2021

Teljes jogú tagjaink az alábbi linkről tudják letölteni az AutóKözlekedés folyóiratunkban is megjelentetett, európai országokra vonatkozó 2021. januári „Közlekedési korlátozások” táblázatot. FONTOS! Járványhelyzet miatt a hétvégi és ünnepnapi közlekedési tilalom alól  mentesség van Spanyolországban, Olaszországban és két német tartományban (az olasz utakon nemzetközi forgalomban). Magyarországon a november 13-án feloldott hétvégi és ünnepnapi korlátozás újra életbe lépett november 28-án. A lenti, nyomtatott korlátozási táblázathoz képest változás mindig lehet; híroldalunkra és erre a linkre tanácsos időről időre visszalátogatni!

Decemberi közlekedési korlátozások Magyarországon — 2020

...november 4-től a kamionstop téli rendje szerint

2020 decemberében Magyarországon a 7,5 t legnagyobb megengedett össztömeg feletti tehergépjárművek és járműszerelvények közlekedési korlátozása szombatonként 22:00 órakor kezdődik, és vasárnaponként 22:00 óráig tart. A karácsonyi órarendet a lenti, kulcsos tartalom mutatja. Mint minden évben, november 4-től idén is kezdetét vette a kamionstop téli rendje, ami azt jelenti: egészen március 1-jéig a hétvégi és ünnepnapi korlátozás alól mentesülnek azok a nehéz-tehergépjárművek, melyek legalább EURO 3-as környezetvédelmi besorolásúak, és a magyar utakon nemzetközi forgalomban közlekednek.

Decemberi közlekedési korlátozások Európában — 2020

Teljes jogú tagjaink az alábbi linkről tölthetik le az AutóKözlekedés folyóiratunkban is megjelentetett, európai országokra vonatkozó 2020. decemberi „Közlekedési korlátozások” táblázatot. FONTOS! Járványhelyzet miatt a hétvégi és ünnepnapi közlekedési tilalom alól  mentesség van Spanyolországban, Olaszországban és 13 német tartományban (az olasz utakon nemzetközi forgalomban). Magyarországon a november 13-án feloldott hétvégi és ünnepnapi korlátozás újra életbe lépett november 28-án. A lenti, nyomtatott korlátozási táblázathoz képest változás mindig lehet; híroldalunkra és erre a linkre tanácsos időről időre visszalátogatni!

...november 4-től a kamionstop téli rendje szerint

2020 novemberében Magyarországon a 7,5 t legnagyobb megengedett össztömeg feletti tehergépjárművek és járműszerelvények közlekedési korlátozása szombatonként 22:00 órakor kezdődik, és vasárnaponként 22:00 óráig tart. A tilalom Mindenszentek hétvégéjén még mind a belföldi, mind pedig a nemzetközi forgalomban közlekedőkre, és az összes környezetvédelmi osztályba tartozó tehergépjárműre vonatkozik, azonban — mint minden évben — november 4-től kezdetét veszi a kamionstop téli rendje, ami azt jelenti: egészen március 1-jéig a hétvégi és ünnepnapi korlátozás alól mentesülnek azok a nehéz-tehergépjárművek, melyek legalább EURO 3-as környezetvédelmi besorolásúak, és a magyar utakon nemzetközi forgalomban közlekednek. A november 13-án feloldott kamionstop újra életbe lép november 28-án.

Novemberi közlekedési korlátozások Európában — 2020

Teljes jogú tagjaink az alábbi linkről tölthetik le az AutóKözlekedés folyóiratunkban is megjelentetett, európai országokra vonatkozó 2020. novemberi „Közlekedési korlátozások” táblázatot. FONTOS! A hétvégi és ünnepnapi közlekedési tilalom alól  mentesség Spanyolországban, Olaszországban és két német tartományban van (az olasz utakon csupán nemzetközi forgalomban). Magyarországon a november 13-án feloldott hétvégi és ünnepnapi korlátozás újra érvényben van a szokásos rend szerint november 28-tól. Változás mindig lehet; híroldalunkra és erre a linkre tanácsos időről időre visszalátogatni.

... a kamionstop őszi rendje szerint!

Mint minden évben, így idén szeptember 1-jén is kezdetét vette Magyarországon a kamionstop őszi rendje. Októberben ezért a 7,5 t legnagyobb megengedett össztömeg feletti tehergépjárműveknek és járműszerelvényeknek szombatonként (illetve ünnepnap előestéjén) 22:00 órakor kell megállniuk; a korlátozás vasárnaponként (illetve ünnep napján) 22:00 óráig tart. Az államhatártól a telephelyig hazagurulni már nem lehet, mert az a kedvezmény csak júliusra és augusztusra élt. A tilalom októberben mind a belföldi, mind pedig a nemzetközi forgalomban közlekedőkre, és az összes környezetvédelmi osztályba tartozó tehergépjárműre vonatkozik az alábbiak szerint.

Októberi közlekedési korlátozások Európában — 2020

Teljes jogú tagjaink az alábbi linkről tölthetik le az AutóKözlekedés folyóiratunkban is megjelentetett, európai országokra vonatkozó 2020. októberi „Közlekedési korlátozások” táblázatot. FONTOS! A legtöbb államban visszaállt a hétvégi és ünnepnapi közlekedési tilalom megszokott rendje, mely alól  mentesség már egyedül csak Spanyolországban és Olaszországban él, de ott is csupán nemzetközi forgalomban. Magyarországon június óta újra érvényben van a szokásos hétvégi és ünnepnapi korlátozás. Változás mindig lehet; híroldalunkra és erre a linkre tanácsos időről időre visszalátogatni.

... a kamionstop őszi rendje szerint

Mint minden évben, így idén szeptember 1-jétől is a kamionstop őszi rendje irányadó Magyarországon. A 7,5 t legnagyobb megengedett össztömeg feletti tehergépjárműveknek és járműszerelvényeknek szeptember szombatjain már csak éjjel 22:00 órakor kezdődik a korlátozás. A tilalom mind a belföldi, mind a nemzetközi forgalomban közlekedőkre, és az összes környezetvédelmi osztályba tartozó tehergépjárműre vonatkozik. Az államhatártól a telephelyig hazagurulni már nem lehet, mert az a kedvezmény csak júliusra és augusztusra élt. Részletes órarend és kivételek a tagi kulcsszavakkal megnyitható összefoglalónkban olvashatók.

Szeptemberi közlekedési korlátozások Európában — 2020

Teljes jogú tagjaink az alábbi linkről tölthetik le az AutóKözlekedés folyóiratunkban is megjelentetett, európai országokra vonatkozó 2020. szeptemberi „Közlekedési korlátozások” táblázatot. FONTOS! Némely országban még mindig él a kamionstop-mentesség, azonban a járvány lecsengésével párhuzamosan a legtöbb állam (egymástól függetlenül) visszaállította a hétvégi és ünnepnapi közlekedési tilalmat. A fuvarszervezők az éppen aktuális helyzetet tehát a lenti két táblázat (korlátozó és feloldó) összevetésével tudhatják meg. Mivel a helyzet hétről hétre változik, híroldalunkra és erre a linkre tanácsos időről időre visszalátogatni. Magyarországon június utolsó hétvégéje óta visszaállt a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművekre vonatkozó hétvégi és ünnepnapi kamionstop szokásos tilalmi rendje.

1. oldal / 4

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.