Mobilitási Csomag – újra a nyilvánosság előtt az uniós javaslatok! 1. rész

2018. november 29. csütörtök, 13:11

Tisztelt Tagjaink! Az MKFE tagjai által is ismert nyári események óta a Mobilitási Csomag – minden jogalkotási szereplő által elismerten hihetetlenül átpolitizált, ezáltal a döntéshozók számára is nehezen átlátható – vitái hónapokig a háttérben zajlottak. Mára azonban a Tanács közzétette az aktuálisan napirenden lévő, és a jövő hétfőn(!) (december 3.) a tagállamok minisztereinek döntéshozatalára bocsátott javaslatcsomagot. Amely csomag megvalósulása esetén gyökeresen átrendezné az európai fuvarpiacot, az MKFE tagvállalkozásai tevékenységére is sorsdöntő kihatással.

A csomag egyik legfontosabb (a kiküldetési szabályoknak a közúti fuvarozásban munkavállalóként résztvevő gépkocsivezetőkre való alkalmazásáról szóló) javaslatának az uniós jogalkotási eljárási lépéseit bemutató internetes oldalra került föl a teljes(!) javaslatcsomag, kizárólag angol nyelven:

https://eur-lex.europa.eu/procedure/HU/2017_121

Ld. a dokumentumokat az oldal legalján, a „28/11/2018: Megvitatás a Tanácsban” címszó alatt.

Rövid lényegi magyar nyelvű összefoglalóval hamarosan jelentkezünk.


A Mobilitási Csomaggal kapcsolatos korábbi MKFE hírlevelek:

Kiküldetés: fontos részsiker az Európai Parlamentben!

Protekcionista fordulat az Európai Parlament plenárisán!

Mobilitási Csomag: leszavazta az Európai Parlament a közúti fuvarozásra vonatkozó javaslatokat, a javaslatok újra a közlekedési szakbizottság előtt vannakCsányi Gábor nemzetközi titkár, 2018. november 29./MKFE kommunikáció