Ma Ellák napja van.

Az érdekképviseletek elérték, hogy újra behajthassanak a buszok a Kós Károly sétányra

Felhívjuk tisztelt autóbuszos személyszállító Tagjaink figyelmét, hogy Budapesten a Városligetben, a Kós Károly sétány mindkét végéhez „Autóbusszal behajtani tilos” jelzőtáblát helyeztek ki. Ennek következményeként napok óta egyik irányban sem hajthatnak fel az autóbuszok a sétányra.


Az érdekképviseletek a Városliget Zrt-hez fordultak az ügyben, és jelezték, hogy a turistabuszok számra a Hősök tere zavartalan megközelítése érdekében elengedhetetlen a Kós Károly sétány használata, és a korábbi forgalmi rend visszaállítását sürgették.

A Városliget Zrt. arról tájékoztatott, hogy a táblakihelyezésről a Budapest Közút és a FÖRI döntött, mivel az Állatkerti körútról a Kós Károly sétányra kis ívben jobbra kanyarodó buszok akadályozták a forgalmat, ráhajtottak a járdaszegélyre, ezzel rongálták az útburkolatot, illetve gyakran beragadtak a csomópontba.

A Budapest Közúttal történt egyeztetés gyümölcsöző volt, a szervezet képviselője elfogadta az érveket és javaslatokat a forgalmi rend megváltoztatására, ezért azt az ígéretet kaptuk, hogy rövid időn belül (néhány nap türelmet kértek az intézkedésre) eltávolítják a kihelyezett „Autóbusszal behajtani tilos” jelzőtáblákat. A jobbra kanyarodást azonban továbbra is tiltani fogják az Állatkerti körútról jobbra (kis ívben) a Kós Károly sétányra. Ez azt jelenti, hogy ha az autóbusz az Állatkerti körút elején, a Robinson étteremnél található megállóban szállította le-, vagy fel az utasait, az Állatkerti körút végétől az útját csak a Kacsóh Pongrác út, vagy a Hermina út felé folytathatja, ahol a járművek rövid ideig parkolhatnak a számukra kijelölt buszparkolókban.

FRISSÍTÉS: A tiltótáblákat december 13-án már le is vették, és kihelyezték az új közlekedési táblákat.

 

MKFE-kommunikáció


Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.