A közúti ellenőri csoportok létszámának további feltöltését kéri az MKFE főtitkára Homolya Róbert közlekedéspolitikai államtitkártól

2017. október 12. csütörtök, 10:23

Az elmúlt hónapok közúti ellenőrzései igazolták az MKFE által kezdeményezett közúti ellenőri csoportok felállításának létjogosultságát. Az ellenőrzések hatékonyságához azonban elengedhetetlen, hogy a teljes, összesen 130 fős állomány minél előbb szolgálatba álljon, ezért az MKFE a közlekedéspolitikáért felelős államtitkárhoz fordult, hogy segítse a folyamat felgyorsítását.

Az ellenőri csoportok az eddigi, alig fél éves működésük alatt mintegy 400 millió forint bírságot szabtak ki. Az MKFE információja szerint csak az elmúlt két hónapban mintegy 850 esetben tártak fel szabálytalanságot az ellenőrök, a jogsértők minden esetben külföldi fuvarozók voltak. Mindez igazolja az MKFE kezdeményezésére felállított egységek létjogosultságát, ugyanakkor a hatékony működés érdekében szükséges lenne a teljes, 130 fős állomány szolgálatba állításának felgyorsítása.

Somogyi Gábor ebben kért támogatást Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkártól. Az MKFE főtitkárának levelét INNEN töltheti le.

MKFE kommunikáció