Ma Péter, Pál napja van.

Pünkösdi kamionstop Magyarországon — 2019

Az előttünk álló hosszú, pünkösdi hétvégén a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedési korlátozása Magyarországon az összes környezetvédelmi kategóriába tartozó járműre, valamint belföldi és nemzetközi forgalomban közlekedőkre egyaránt vonatkozik, és a lenti órarend szerint alakul.


2019 pünkösdjén nehéz-tehergépjárművel a hazai utakon közlekedni tilos:

június  8. (szombat) 22:00 órától

» június 10. (hétfő) 22:00 óráig


A kevésbé szennyező, nemzetközi forgalomban közlekedő járművek téli mentessége — mint minden évben — március 1-jén véget ért, a korlátozás tehát áprilisban az EURO 3-as vagy annál jobb környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsikra is vonatkozik!


NEM LEHET HAZAGURULNI A TELEPHELYIG — Az ünnep alatt nem lehet közlekedni az államhatártól a magyarországi telephelyig vagy az első lerakóhelyig sem, mert ez a kedvezmény csak a nyári időszakban (júliusban és augusztusban) él!KIVÉTELEK MAGYARORSZÁGON — Mentességet élveznek az élő állatot, friss tejet, tejterméket, friss és fagyasztott húst és hústerméket, friss pékárut, gyorsan romló élelmiszert, tojást, valamint friss, nyers, nem fagyasztott, nem szárított, nem feldolgozott zöldséget és gyümölcsöt, gabonát stb. szállító — illetve ilyen szállítási cél érdekében a fel- és lerakóhely között, továbbá azok és a telephely viszonylatában üresen közlekedő — tehergépkocsik.

Ezen kívül a közlekedési korlátozás alól mentesülők körét a 190/2008-as kormányrendelet 5. §-a rögzíti, melyet mindig megtalál honlapunk nyitóoldalán, a nagy képeknél vagy közvetlenül itt (MEGNYITÁS »).


FONTOS! Ha Ön romlandó élelmiszert szállít vagy fuvaroz, a menetokmányon mindenképpen legyen feltüntetve, hogy „romlandó” (nemzetközi menet- ill. fuvarlevélen angolul: „perishable”)! Szintén lényeges, hogy a mentességek egyes eseteiben a tehergépjármű vezetőjének menetokmányként a fedélzeten kell tartania a megbízó vagy a szállító által kitöltött iratot, azaz a kormányrendelet 4. melléklete szerinti tartalommal kiállított nyilatkozatot.


EURÓPAI ORSZÁGOK KORLÁTOZÁSAI:
 gyors áttekintő tabella egész hónapra »
országok adatbázisa kivételekkel, útvonalakkal »
Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.