Ma Hajnalka napja van.

Hőség — kezdeményezzük a hétvégi kamionstop feloldását

Az országos tisztifőorvos által elrendelt másodfokú hőségriasztásra tekintettel egyesületünk — a NiT Hungary-vel közösen — kezdeményezi a hétvégi kamionstop feloldását az előttünk álló, 2021. június 19-20-i hétvégére.


Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos 2021. június 19-én (szombaton) 00:00 órától 2021. június 22-én (kedden) 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást rendelt el az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján.


Fontos tudni, hogy a hőségriasztás sohasem eredményezi automatikusan a kamionstop feloldását, mert a vonatkozó jogszabály szerint a közlekedési korlátozást csak a szakminiszter függesztheti fel.


A két fuvarozói érdekképviselet ezért arra kéri Dr. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkárt: tegye lehetővé, hogy a szaktárca feloldja a hétvégi kamionstopot.


Amennyiben ez megtörténne, a miniszter (szintén a jogszabály szerint) ebbéli döntését az elektronikus médiumokon keresztül ismerteti. A kamionstop feloldásáról tehát az országos hírcsatornák is tudósítanak, de honlapunkon mi is tájékoztatni fogjuk a fuvarozókat. Mindaddig a szokásos tilalmi órarend irányadó, azaz június 19. (szombat) 22:00 órától június 20. (vasárnap) 22:00 óráig 7,5 t össztömeg fölötti tehergépjárművel nem szabad közlekedni.


a fuvarozói érdekképviseletek közös levele »

a katasztrófavédelem felhívása veszélyesáru-fuvarozóknak a hőség miatt »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.