Ma Konrád, Tivadar napja van.

Autóbuszos piacfelügyeleti és ellenőrzési terv — 2020

2019. március 28-án lépett hatályba az a kormányrendelet, amely az autóbuszos közúti személyszállítási tevékenységre, a közlekedésszervező tevékenységére vonatkozó piacfelügyeleti eljárásra és a piacfelügyeleti díj megfizetésére vonatkozó részletes szabályokról rendelkezik.


A jogszabály ezeken túl meghatározza a piacfelügyeleti bírság mértékét és alkalmazását, illetve a piacfelügyeleti és utasjogi hatóság feladatait is. Ennek megfelelően elkészült a 2020-ra vonatkozó ellenőrzési terv, amely a következőképpen alakul.


2020. január–február:

elsősorban az M2 járműkategóriába tartozó (5 t megengedett össztömegnél nem nehezebb buszok) és az úgynevezett nyújtott limuzinokkal történő személyszállítási tevékenység telephelyi ellenőrzése


2020. január–július:

az autóbusszal engedélyköteles személyszállítási tevékenységet végző szolgáltatók adataik ellenőrzése


2020. augusztus–december:

a személyszállítási tevékenységhez igénybe vett állomásokat, megállókat és utasforgalmi létesítményeket veszik górcső alá az ellenőrök


Az MKFE Személyszállítási Tanácsa már a múlt évben is jelezte a buszos hatóságnak, hogy fontos lenne ellenőrizni a taopénzből beszerzett buszok díj ellenében végzett szolgáltatási tevékenységét, a „menetrendszerűen” közlekedő telekocsikat és kisbuszokat, az országhatárt átlépő diákutaztatást végző járműveket, valamint a katás adózású buszos vállalkozókat is. Az MKFE idén is törekszik arra, hogy javaslatait beépítse a hatóság az ellenőrzési tervébe.


részletek (kormany.hu) »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.