Ma Gergely napja van.

Műszaki vizsga és kereskedelmi gázolaj-ügyintézés

Látva a fuvarozóknak a kereskedelmi gázolajjal kapcsolatos kérdéseit, egyesületünk feladatának tekinti, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Jövedéki Főosztályának tolmácsolja ezeket, s a szervezettel folyamatos egyeztetést folytasson.


A NAV és az MKFE közös munkájának eredményeképpen — a jogszabályok adta szűk keretek között — igyekeztünk a hatóság előtt olyan megoldások kialakításáért felszólalni, melyek a fuvarozók ügyintézésének egyszerűsítését, adminisztratív terheinek csökkentését szolgálják.


E téren érdekérvényesítésünk jelentős eredményeként könyvelhetjük el, hogy a jövedéki adó visszaigénylési jogosultsága alá tartozó jármű műszaki vizsgájának megújítását nem szükséges a vámhatósághoz bejelenteni. Jelenleg az első visszaigénylések időszakát éljük. Az ezzel kapcsolatos tagi tapasztalatok gyűjtése és elemzése jelenleg is zajlik. Kérjük, ha lehetősége van rá, ossza meg velünk akár jó, akár rossz tapasztalatait a visszaigénylés-eljárással kapcsolatban a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen! A beérkező tapasztalatok feldolgozása után egyesületünk további egyeztetéseket végez a NAV Jövedéki Igazgatóságával.


A vámhatóság a kereskedelmi gázolaj gyakorlati ügyintézésével kapcsolatban alapos és közérthető tájékoztatót állított össze, melyben a fuvarozók által leggyakrabban feltett kérdésekre a hatóság feleletként rövid állásfoglalásokat fogalmaz meg. A dokumentumot a napokban részletesen kivesézve fogjuk megjelentetni a honlapunkon és elektronikus hírlevelünkben.


Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.