Ma Botond, Mózes napja van.

TIR igazolványok használatára történő felhatalmazás a 2015-ös évre

Tisztelt Nemzetközi Árufuvarozó Tagjaink!
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a TIR-igazolványok használatára történő felhatalmazásra az utolsó lehetőség a 2014. évben november 03-a.
Azon tisztelt tagjaink, akik a fenti időpontig az Egyesülettől nem igényelték a TIR fuvarozás végzésének engedélyezését vagy nem nyújtották be az ahhoz nélkülözhetetlen hatósági igazolásokat, már csak a 2015. évre nyerhetnek felhatalmazást.


Egyben felhívjuk valamennyi, TIR igazolványok használatára korábban már felhatalmazott tisztelt tagunk figyelmét, hogy a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, a felhasználói jogosultságukat meg kell újítaniuk! 


Mivel az Egyesület a Karácsonyi és az Újévi ünnepek között ZÁRVA TART, ez az eljárás az idei évben a következő időpontok között kerül lebonyolításra:
 
Tekintettel az előírásra, hogy a benyújtandó igazolások egyike sem lehet 30 napnál régebbi a felhatalmazásuk időpontjában, javasoljuk, hogy november 17-ét követően kezdjék meg az előírások szerinti hatósági igazolások beszerzését, melyek a következők:
 
  • A vállalkozás / gazdasági társaság vezetőjének eredeti erkölcsi bizonyítványa.
    Több ügyvezető esetében mindegyikük erkölcsi bizonyítványát szükséges benyújtani.
  • Eredeti NAV együttes tartozásmentességi (0-ás) igazolás.
    Az igazolás jogcímeként a NAV állásfoglalása szerint: az MKFE részére  „TIR felhasználáshoz” vagy a ”TIR igazolvány használatához” ill. a „TIR fuvarozáshoz” megjelölés fogadható el.
  • A vállalkozás / gazdasági társaság vezetőjének eredeti nyilatkozata arról, hogy a társaság nem áll felszámolási vagy végelszámolási, kényszertörlési, illetve kényszervégelszámolási eljárás alatt.
A nyilatkozathoz szükséges nyomtatvány letölthető ITT>>
 
A  felhatalmazáshoz szükséges dokumentumokat legkésőbb december 16-ig kell benyújtaniuk az Egyesület Vámszakmai Csoportjához személyesen vagy postai úton.
Az Egyesületnek a NAV-val történt megállapodása alapján, 2014. december 19-én továbbítjuk az adatokat feléjük, illetve az ENSZ Európai Gazdasági  Bizottsága TIR Végrehajtó Testülete (Genf) felé. A 2014. december 19-i felhatalmazásuk teszi lehetővé Önök számára a TIR-igazolványok használatát a 2015. évben!
Azon vállalkozások, gazdasági társaságok, akik az adott időpontig, tehát 2014. december 16-ig nem nyújtják be az eljáráshoz nélkülözhetetlen hatósági igazolásaikat, vagy később juttatják el azokat az Egyesülethez, legközelebb csak  2015. január 16-án, majd ezt követően 2015. február 02-án kerülhetnek TIR-fuvarozás végzésére  felhatalmazásra.
 
Ezzel egyidejűleg felkérjük Önöket, hogy szíveskedjenek felülvizsgálni a vállalkozásuk, illetve gazdasági társaságuk adatai esetében az esetleges változásokat a 2015. évi felhatalmazásukhoz szükséges hatósági igazolások leadásakor és egyeztessék azokat az erre kijelölt MKFE munkatárssal, Császár Katalinnal.
 
 
                                                                                                                                           MKFE
                                                                                                                           Vámszakterületi Vezető

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.