Ma Emma napja van.

Záhony: délután indult meg a vámügyintézés az ukrán oldalon, a magyar oldal megerősített létszámmal dolgozik

Tagjaink visszajelzései alapján ma reggelre 11 kilométeres sor alakult ki a záhonyi határátkelő ukrán oldalán. A helyzet hátterének tisztázása érdekében az MKFE felvette a kapcsolatot az ukrán társegyesületével, akik kérésünkre tájékoztatták az ukrán hatóságokat is a kialakult helyzetről. Az ukrán vámszervek magas rangú vezetőjétől azt az ígéretet kaptuk, hogy személyesen ellenőrzik a csopi határterminál működését. Az akár 4 naposra is növekedő várakozási idők miatt a problémát az MKFE főtitkára a magyar vámhatóság felé is jelezte, ahonnan az alábbi válasz érkezett röviddel ezelőtt.



Tisztelt Főtitkár Úr!

Az »ukrán oldali sorral« kapcsolatos jelzését és a tájékoztatását ezúton is köszönöm.

Jelzése kapcsán egyeztettem a NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóság Határrendészeti Igazgatóhelyettesével, aki arról tájékoztatott, hogy az ukrán váminformatikai rendszer nem megfelelő működése miatt, az ukrán vámhatóság nem tudta kezelni a kilépő kamionforgalmat. Ezzel kapcsolatban még a délelőtti órákban egyeztetést folytatott a két helyi vámszerv. A forgalom az egyeztetések hatására, lassan ugyan, de a délutáni órákban megindult.

A határátkelőhely teherforgalmának ellenőrzésére és a vámeljárások lefolytatására rendelt állomány létszámát megemeltük. Az ukrán társzervvel folyamatos kapcsolatot tartunk.

A további sikeres együttműködés reményében…

Tisztelettel:

Bakai Kristóf Péter

pénzügyőr ezredes, szakfőigazgató

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás Vámszakmai Szakfőigazgató

MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.