Ma Paszkál napja van.

Augusztus 1-től ellenőrzik a gépjárművek károsanyag-kibocsátását az Egyesült Királyságban

2017. augusztus elsejétől a megszokott útszéli ellenőrzések során a Vezetői és gépjármű-szabványügyi ügynökség (DVSA) a gépjárművek károsanyag-kibocsátását is ellenőrzi. A DVSA gépjárművezetőket és a gépjármű-karbantartókat is ellenőrzi, és felelősségre vonják azokat, akik nem tartják be az előírásokat.

2017. májusában a Környezetvédelmi szakosztály közzé tette a tervezetet, amely a levegő minőségét javító intézkedéseket tartalmazza, amely elérhető itt:
https://www.gov.uk/government/consultations/improving-air-quality-reducing-nitrogen-dioxide-in-our-towns-and-cities

A DVSA alkalmazottai bizonyítékokat találtak arra vonatkozólag, hogy hamis kibocsátási értékeket mutathatnak a dokumentumok, és a csalások elkerülése érdekében fokozottan ellenőrzik a gépjárművek károsanyag-kibocsátását.

A nem megfelelő adatokat mutató gépjárművek esetében a hatóságok 10 napos határidőt biztosítanak a gépjárművezetőnek, hogy javítson a kibocsátási szinten, ha a határidőn belül nem javítják ki a hibát a DVSA alkalmazottai büntetést szabnak ki, illetve megtiltják a közúton való közlekedését.
A DVSA dönthet úgy is, hogy azonnal kivonja a forgalomból a járművet, ha túlzottan magas a reális kibocsátási érték, illetve ha az üzembentartót többször is tetten érték.

További, angol nyelvű információt a következő oldalon talál:
Angol nyelvű információ

(Forrás: IRU)


MKFE kommunikáció
Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.