Ma Előd napja van.

Média

A Nemzeti Adó és Vámhivatal vámszakmai főigazgatója is köszönetét fejezte ki az MKFE főtitkárának az Engedély-ellenőrzési segédlet elkészítéséért. Bakai Kristóf Péter szerint a segédanyag jelentős mértékben támogatja a közlekedési engedélyek ellenőrzését végzők munkáját.

A vámszakmai főigazgató Karmos Gábor főtitkárnak címzett levelében kiemeli: különösen hasznos, hogy a kiadvány közérthetően, példákkal illusztrálva mutatja be az egyes okmányokra vonatkozó ismereteket. „A segédlet a jogszabályok szószerinti idézése helyett olyan hasznos információkat tartalmaz, amelyekből könnyen kiolvasható a követendő eljárás” – írja Bakai Kristóf Péter. A vámszakmai főigazgató egyben arról is tájékoztatta az MKFE-t, hogy a kiadványt elektronikus formában eljuttatta valamennyi olyan igazgatóság részére, amely a közlekedési engedélyek ellenőrzésében érintett lehet.

Bakai Kristóf Péter levelét teljes terjedelmében olvashatja.

MKFE Kommunikáció

Az MKFE weboldalára történő kattintással, a hírlevél, az AutóKözlekedés című újság és annak melléklete olvasásával, valamint az MKFE Facebook oldalára történő belépéssel a weboldal, a hírlevél, az újság olvasója, a Facebook oldal látogatója külön nyilatkozat nélkül elfogadja és tudomásul veszi, hogy a weboldal, a hírlevél, az újság és a Facebook oldal, valamint minden az MKFE kiadásában kezelt dokumentum teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll.

2018. május 25-én lépett hatályba a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról szóló 2016/679/EU rendelet. A GDPR-szabály minden uniós tagállamra nézve közvetlenül kötelező szabályokat tartalmaz, amelyekhez az adatkezelőknek alkalmazkodniuk kell, és tevékenységük belső szabályozását eszerint kell kialakítaniuk.

Magyar közúti fuvarozók Egyesülete (MKFE)

székhely: 1149 Budapest, Egressy út 77.

levelezési cím: 1576 Budapest, pf. 109

központi telefon: 06 (1) 252 0688

sajtókapcsolat: 06 (1) 252 0688/226

fax: 06 (1) 383 6307

kommunikációs menedzser: Árvay Tivadar

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Srágliné Kiss Emilia
marketing manager
+   Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

.:.:: Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete ::.:.
1149 Budapest, Egressy út 77.

Telefon: +36 1 252-0688/226
Fax: +36 1 383-6307
http://www.mkfe.hu

2018. július 1-jétől kötelező adatot szolgáltatni a legalább 100 ezer forint áthárított áfát tartalmazó, belföldi adóalanyok közötti ügyletekről kiállított számlákról.

Tervezett rendszerfejlesztés és -karbantartás miatt 2018. június 10‑én, vasárnap éjszaka 1:00 és hajnali 5:00 óra között szünetel az úthasználati jogosultságok értékesítése. Ez a harmadik állomása annak a nagyszabású karbantartási sorozatnak, amelynek keretében júniusban az autósok több hétvégén is számíthatnak az értékesítési rendszer néhány órás leállására.

Szervezeti és működési szabályzat

A korábbi gyakorlattól eltérően nemcsak az Alapszabály kerül fel az Egyesület honlapjára, hanem az új Szervezeti és Működési Szabályzat is elérhetővé válik, ami lehetővé teszi, hogy a működés a tagok és az alkalmazottak számára átlátható legyen. Az új szervezeti és működési szabályok az új Alapszabály hatálybalépésével egyidejűleg, a 2018. évi tisztújító Küldöttgyűlést követő napon, azaz 2018. május 13-án lépnek hatályba.

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének Szervezeti és Működési szabályzata
 

(A 2018. december 19-ei és a 2019. február 13-ai módosítással egységes szerkezetbe foglalt szöveg.)


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Gépjármű-használati szabályzat


Az Egyesület honlapján való közzétételével egyidejűleg lép hatályba az új Személygépkocsi-használati szabályzat, amely magában foglalja az Egyesület valós viszonyainak megfelelően a személyes gépkocsihasználatra, az egyesület tulajdonában lévő személygépkocsi magánhasználat kizárásával történő üzemeltetésére, a magántulajdonban lévő személygépkocsinak egyesületi céllal történő használatára, valamint a saját gépjárművel való munkába járáshoz nyújtott költségtérítésre vonatkozó, egyesületi szabályokat, összhangban az ezeket a viszonyokat érintő jogszabályokkal.

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének Gépjármű-használati szabályzata (Hatályos: 2020. 12. 16-tól)
(A 2018. április 26-án elfogadott szabályzat egységes szerkezetben a 2018. december 19-ei és 2020. december 16-i módosítással.)


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Információs jogok és tagi ellenőrzés az Egyesület belső normái, illetve a személyes adatok védelmére irányuló közösségi és hazai jogszabályok által meghatározott keretek között

Az adatkezelési, ellenőrzési jogok gyakorlásával, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete felelősségi viszonyaival kapcsolatos kérdésekkel kapcsolatos jogi szakvélemény.

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének információs jogokkal kapcsolatos jogi szabályozása---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Térfigyelő kamerarendszer adatkezelési szabályzat

Az MKFE az általa működtetett területi térfigyelő kamerarendszer adatkezelési szabályait az alábbiak szerint határozza meg.

Térfigyelő kamerarendszer adatkezelési szabályzat »Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.