A Magyar Közút együttműködését kéri az MKFE a TSM kontrollmérések elősegítése érdekében

2018. május 04. péntek, 18:58

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete kiemelt figyelmet fordít az elmúlt időszak központi témáját adó, a fuvarozói szektort jelentősen érintő Nemzeti Tengelysúlymérő Rendszer bevezetésére. Mivel a TSM rendszerrel párhuzamosan továbbra is működni fognak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által üzemeltetett mérőállomások, amelyek nagyfokú, rendszeres kontrollt biztosíthatnak a tehergépjárművek tengely, illetve össztömeg terhelése vonatkozásában, Somogyi Gábor főtitkár a Magyar Közút szolgáltatási igazgatójának közbenjárását kérte, hogy a fuvarozók minden esetben kikérhessék a MK Zrt. mérlegein végzett mérések eredményét, hivatalos mérlegjegy formájában.

Somogyi Gábor levelében felhívta Szerencsi Gábor szolgáltatási igazgató figyelmét arra az MKFE által folyamatosan hangsúlyozott tényre, hogy az Egyesülethez beérkező nullás határozatok, és az azokkal közel egy időpontban kiadott MK Zrt. mérlegjegyek adatai eltérést mutatnak, ami aggodalomra ad okot a TSM-rendszer hiteles mérési eredményeire vonatkozóan.

Somogyi Gábor hangsúlyozta: a TSM-rendszerben mért adatok és a Magyar Közút mérlegeinek eltérő eredménye nem megengedhetők, ugyanis mindkét mérésnél hitelesített eszköz végzi a mérést, ennek ellenére mutatkozik nem elhanyagolható különbség az eredmények között, amely eredmények a TSM-rendszerben automatikusan kiszabott bírságokat vonnának maguk után.


A TSM-rendszer hibáinak feltérképezése és kiküszöbölése érdekében az MKFE a február óta kiküldött „nullás határozatokkal” kapcsolatban továbbra is megteszi észrevételeit és javaslatait a jogalkotók felé, ezért arra kérjük Tisztelt Tagjainkat, hogy a kézhez vett értesítésről, és annak tartalmáról (a kézhez vett dokumentum elektronikus másolatával), továbbá az azonos időpontra vonatkoztatható Magyar Közutas (vagy egyéb) hídmérlegen végzett mérés mérlegjegyét küldjék meg Illés Ferenc részére a tsm@mkfe.hu e-mail-címre. A megküldött határozatok tartalmát bizalmasan kezeljük! Köszönjük az együttműködést!

A Szerencsi Gábor MK szolgáltató igazgatónak megküldött levelét IDE KATTINTVA olvashatja el.

 

MKFE kommunikáció