Ma Paszkál napja van.

Kezdeményezzük a kamionstop felfüggesztését

Az országos tisztifőorvos 2023. augusztus 28-ig (hétfőn 24:00 óráig) meghosszabbította az érvényben lévő másodfokú hőségriasztást, és harmadfokúra emelte az ország egész területén. Péntektől országszerte a legmagasabb fokú hőségriasztás van érvényben. Egyesületünk levélben fordult a szakminisztériumhoz, hogy az előre jelzett tartós hőségre való tekintettel oldja fel a 7,5 tonna össztömeg feletti tehergépjárművekre vonatkozó közlekedési tilalmat az előttünk álló hétvégén.


Levelünkben utalunk arra, hogy a gépjárművezetők különösen kitettek a hőség egészségügyi hatásainak, hiszen szervezetüket megterheli az útmenti parkolóhelyeken való vesztegelés, ezért indokoltnak tartjuk a hétvégi kamionstop teljes, de legalább részleges felfüggesztését. Az intézkedés nem lenne példa nélküli, hiszen a szakminisztérium már máskor is élt ezzel a lehetőséggel.


Amíg miniszteri döntés nem születik, addig hazánk útjain a nyári hétvégéken szokásos korlátozási rendet kell alapul venni, mely szombaton 15:00 órától vasárnap 22:00 óráig tiltja a nehéz-tehergépjárművek közlekedését.


kezdeményező levelünk (2023. augusztus 25.) »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.