Ma Zita napja van.

IRU-diploma 2021 - Tóth Péter helyettes államtitkár és Verestóy Attila alelnök is köszöntötte a kitüntetett gépkocsivezetőket

Május 21-én 18 MKFE tagvállalkozás csaknem 100 gépkocsivezetője vette át az IRU-diplomáját a budaörsi Holiday Inn Hotelben. A kitüntetésben azok a kollégák részesülhetnek, akik legalább 2 évtizedes szakmai gyakorlattal és 1 millió balesetmentesen levezetett kilométerrel büszkélkedhetnek. Az IRU, a Fuvarozók Nemzetközi Világszervezete 1967 óta ítéli oda ezt a rangos elismerést a világ minden táján, s a kitüntetettek rangsorában mindig előkelő helyen szerepelnek a magyar gépkocsivezetők. A budapesti díszoklevél átadón Barna Zsolt elnök meghívására részt vett Tóth Péter helyettes államtitkár, Verestóy Attila, a TESZ alelnöke és Ignácz József Péter, az MKFE leköszönő elnöke is.



A mintegy 150 fő részvételével megtartott ünnepélyen Barna Zsolt MKFE elnök mellett köszöntőt mondott Tóth Péter helyettes államtitkár, Ignácz József Péter és Verestóy Attila is.

Barna Zsolt beszédében elismeréssel szólt a gépkocsivezetők áldozatos munkájáról, ugyanakkor kiemelte, hogy a rangos díjhoz nagyban hozzájárulnak a kollégák családtagjai is, akik a háttérből segítik, támogatják szeretteiket. „Önökön múlik, hogy a járművek és a rakomány biztonsággal célba érjen, ugyanakkor elvitathatatlan azoknak a hozzátartozóknak a szerepe is, akik mindezt csendesen, számunkra sokszor láthatatlanul a háttérből segítik – mondta Barna Zsolt. – Ezért ennek a diplomának egy szelete őket is megilleti. Köszönjük kedves családtagok, hogy támogatják, segítik gépkocsivezetőinket!”


Barna Zsolt


Tóth Péter helyettes államtitkár köszönetét fejezte ki a hivatásos gépkocsivezetőknek. „Köszönjük, hogy szakértelmükkel, kitartásukkal és türelmükkel biztosítják, hogy az áruk eljussanak az ország és Európa minden pontjára. Hálával tartozunk önöknek, hogy áldozatos munkájukkal biztosítják a nemzetgazdaság működését, hogy nap mint nap azért dolgoznak, hogy a magyar lakosság ellátása zavartalan legyen – mondta a helyettes államtitkár. – Külön köszönjük, hogy akkor sem adták fel, akkor is kitartottak, amikor az elmúlt években a koronavírus járvány nehezítette az életünket, és számos akadályt gördített önök elé is a munkavégzésük során.



Tóth Péter


Ignácz József Péter a gépkocsivezetői hivatás egyre nehezebb feltételrendszeréről szólva kiemelte: „Az elmúlt évtizedekben folyamatosan szigorodtak a szakmánkat övező szabályok és kritériumok. A legutolsó időkben mindezt tetézte a járványhelyzet, s most egy háború is dúl a közelünkben, ami újabb komoly átalakulást hozott és hozhat a munkánkban. Ez a díj tehát, tisztelt kollégák, a hivatásos gépkocsivezetők Oscar-díja is egyben! – mondta Ignácz József Péter.


Ignácz József Péter

A díjátadót záró pezsgős koccintáson Verestóy Attila, a Teherfuvarozók Európai Szakszervezetének alelnöke köszöntötte a gépkocsivezetőket és hozzátartozóikat.

   
Verestóy Attila   Gál István, Tóth Péter, Ignácz József Péter, Barna Zsolt, Verestóy Attila
 



Fotók: Kövesdi Réka, Kurdi Zoltán, MKFE
MKFE Kommunikáció
Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.