Ma Alexandra, Erik napja van.

Köszönet az NKH-nak, Győri Gyula elnök úrnak a rugalmas ügyintézésért!

Az MKFE főtitkára és a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke egyeztetésének köszönhetően az Egyesület vállalkozói 4 nappal a meghirdetett határidő előtt, már január 29-én hozzájuthattak az ukrán engedélyekhez.



Januárban komoly problémát jelentett az MKFE keleti irányba fuvarozó vállalkozóinak, hogy – miközben Ukrajna megkapott egy bizonyos mennyiségű engedélyt – Magyarországra nem érkeztek meg ezek a dokumentumok. A bilaterális engedélyek hiányában a magyar cégek nem tudtak fuvarozni Ukrajna felé, illetve a tavalyi engedélyek január 31-i lejárata miatt a kint lévő gépjárművek hazajövetele sem volt biztosított.

Az ukrán engedélyek csak január 29-én érkeztek be az országba, de kiadásukat hivatalosan február 1-től tervezték az NKH-nál. Az Egyesület főtitkára és az NKH elnöke közötti egyeztetésnek, és Győri Gyula elnök úr rugalmas, segítőkész hozzáállásának köszönhetően azonban már január 29-én átvehettünk 100 darab engedélyt, amelyeket azonnal eljuttathattunk az érintett vállalkozóknak.

Pencz Zoltán főtitkár és az Egyesület ezúton is köszönetét fejezi ki Győri Gyulának, aki megértve a fuvarozók problémáját minden eszközt bevetett, hogy az engedélyek soron kívül kikerülhessenek a közlekedési hatóságtól.

Mint arról korábbi hírlevelünkben beszámoltunk, az Egyesület az ukrán-magyar engedélycserék kapcsán tapasztalt hibák ügyében dr. Becsey Zsolthoz fordult, azt kérve a helyettes államtitkár úrtól, hogy a magyar engedélyek korábbi átadásának okát kivizsgálni szíveskedjék, hogy a továbbiakban ne fordulhasson elő ilyen súlyos hiba.


MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.