Ma Ivó, Milán napja van.

A Városliget projektről egyeztettek a tervezők és a személyszállítási szakma képviselői

December 14-én egyeztető fórumot tartott a Városliget projekt megvalósításáért felelős Garten Studio Kft. a személyszállítási szakma képviselőivel. A megbeszélésen az MKFE-t Pencz Zoltán, az Egyesület személyszállítási társelnöke képviselte.


A Garten Studio Kft. képviseletében jelen lévő Ficzere Csaba az egyeztetésen elmondta, hogy a megbeszélés célja a Városliget átépítésével kapcsolatban felmerülő igények felmérése. Ficzere hozzátette: a most összegyűjtött, illetve az év végéig e-mailben még elküldhető észrevételek mindegyikére rövid írásos választ fognak adni 2017. első negyedévében. A tervekbe beépülő javaslatok pedig 2017. közepére lesznek „kézzelfoghatók”.

A megbeszélésen a buszos vállalkozók részéről számos javaslat és észrevétel hangzott el az átalakítás terveivel kapcsolatban. Mások mellett napirendre került a turistabuszok Városliget környéki parkoltatásának terve – a Vágány utcai és Szabolcs utcai új parkolók mellett a szakmai oldal a Műcsarnok melletti parkolás megtartását is szorgalmazta –, a le- és felszállás, valamint a Hősök tere buszos bejárhatóságának kérdése.

Pencz Zoltán külön felhívta a tervezők figyelmét a 2015/1560-as kormányhatározat 12. pontjának betartására, amely a turistalátványosságok buszokkal történő megközelíthetőségéről is rendelkezik.

 

Az egyeztetés részletes jegyzőkönyvét ITT>> olvashatja.

 

MKFE kommunikáció

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.