Ma Ivó, Milán napja van.

Társadalmi konzultáció a személyszállítási szolgáltatások szabályozásáról: Pencz Zoltán társelnököt a TV2 kérdezte a témában

A veronai buszbaleset óta számos javaslat látott napvilágot a személyszállítási szolgáltatások szabályozásának esetleges szigorításáról. Az MKFE – együttérezve a balesetben elhunytak hozzátartozóival – arra hívta fel a figyelmet az elmúlt hetekben, hogy a személy- illetve gyermekszállítás szabályainak átgondolatlan szigorítása nem feltétlenül szolgálná azt a célt, amely a jogalkotók szándéka lenne. Az EMMI-vel folytatott február 14-i egyeztetés óta Egyesületünk várja annak a munkacsoportnak a felállítását, amely ezeket a kérdéseket szakértői és szakmai közreműködéssel kívánja megvitatni. A munkacsoport még nem állt fel, de közben a Kormány társadalmi konzultációt indított az ügyben, amelyet az MKFE csak abban az esetben tart elfogadhatónak, ha az nem befolyásolja érdemben a szakmai érvekkel, szakértői véleményekkel alátámasztott esetleges változtatási szándékokat.
társadalmi konzultáció kapcsán több média is megkereste az Egyesület. Pencz Zoltán – a személyszállítási tanács, illetve a február 2-án megrendezett MKFE Buszos Szakmai Napon megfogalmazott véleményekkel összhangban – legutóbb a TV2 Tények illetve Mokka című műsorában nyilatkozott, és ismét azt hangsúlyozta, hogy a továbbra sem tisztázott körülmények között bekövetkezett veronai balesetre hivatkozva elhamarkodott lenne bármilyen szabálymódosítás. Az MKFE személyszállítási társelnöke szerint a társadalmi konzultáció keretein belül feltett kérdésekre a laikusok, szülők egyértelműen olyan válaszokat adnak majd, amelyek a szigorítást sürgetik, ugyanakkor ezek a vélemények semmiképpen nem szabad, hogy befolyásolják a döntéshozatalkor a jogalkotókat.

Az MKFE továbbra is fontosnak tartaná annak a munkacsoportnak a magalakulást, amelyre Palkovics László oktatási államtitkár tett ígéretet a február 14-én Erdei Péter főtitkárhelyettessel folytatott egyeztetésén.

Pencz Zoltán ezért minden esetben azt hangsúlyozza, hogy a szakma egészét érintő kérdésekben elengedhetetlen az érintettekkel, a szakmával folytatott egyeztetés, hiszen egy rosszul előkészített, átgondolatlan szigorítás súlyos károkat okozhat a hazai személyszállító vállalkozásoknak, ami összességében a megrendelői oldal számára is hátrányos lenne.

Az alábbi linkeken az MKFE eddigi médianyilatkozatait olvashatják a veronai busztragédiával kapcsolatban.

http://os.mti.hu/hirek/123655/a_magyar_kozuti_fuvarozok_egyesulete_kozlemenye

http://frissvideok.hu/hirek/850630-video-nemzeti-gyasz

http://index.hu/gazdasag/2017/01/24/busz_engedely_szabalyozas/

http://inforadio.hu/belfold/2017/01/24/nem_valoszinu_hogy_muszaki_hiba_tortenhetett/

http://lanchidradio.hu/lanchidradiobelfold/atgondolt-modositast-1382974

http://www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/szigoritast-is-hozhat-a-veronai-tragedia-481802

http://www.mon.hu/veronai-baleset-ujhelyi-istvan-buszokra-vonatkozo-egyseges-europai-biztonsagi-protokoll-kidolgozasat-javasolta/3358177

http://www.hirado.hu/2017/02/07/a-veronai-buszbaleset-aldozataiert-gyujtottak-gyertyat/?source=hirkereso

http://24.hu/kozelet/2017/02/04/buszbaleset-a-legjobb-az-lenne-ha-ejszaka-senki-nem-vezetne/

http://24.hu/belfold/2017/03/12/iskolai-buszstop-akar-az-egesz-hazai-buszoztatas-leallhat/

http://tv2.hu/musoraink/mokka/231510_leallhat-a-hazai-iskolai-buszoztatas.html


MKFE kommunikáció
Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.