Ma Ivó, Milán napja van.

Pályázati kiírás helyi közösségi közlekedés támogatására

Megjelent a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium idei nyilvános pályázata helyi közösségi közlekedés támogatására települési önkormányzatok számára (Budapest Főváros Önkormányzata kivételével) a költségvetésben biztosított 2 milliárd 50 millió forintos keretösszeggel.

CÉL

Központi költségvetési forrás biztosítása a helyi közösségi közlekedés működtetésével kapcsolatos feladatok ellátása, a települési önkormányzatok területén működő közlekedési szolgáltatóknál jelentkező és a közlekedési közszolgáltatás ellátása során felmerülő – tárgyévet megelőző évi – veszteségek pótlása érdekében. Az önkormányzat területén a helyi közösségi közlekedés megfelelő és folyamatos biztosítása, vissza nem térítendő, részletekben, időarányosan folyósított támogatással.


A KIÍRÁS

A kiírás tartalmazza a részletes feltételrendszert, a támogatás terhére elszámolható költségeket (részletesen a 2. sz. mellékletben). A támogatás összege a saját forrást legfeljebb 25%-kal haladhatja meg.

Az éves támogatási keretet a pályázati kiírásban meghatározott feltételeknek megfelelően benyújtott pályázati kérelmekben közölt adatok alapján a tárgyévet megelőző évben ténylegesen teljesített – környezetvédelmi szempontból súlyozott – személyszállítási teljesítmény (férőhely-kilométer) arányában kerül elosztásra két településkategória alapján (megyei jogú városok; városok, nagyközségek és községek), illetve az egyes közlekedési üzemágazatok között a súlyozott – a tárgyévet megelőző évi üzemi szintű – fajlagos ráfordításaik figyelembevételével.

A kiírás meghatározza a formai követelményeket, a benyújtandó dokumentumokat, az esetleges hiánypótlás menetét, a pályázati elbírálás szabályait, a támogatás folyósításának és felhasználásának, az elszámolás ellenőrzésének rendjét.

A kiírás mellékletei:
  • pályázati adatlap és tájékoztató,
  • útmutató a bevételekkel nem fedezett indokolt költségek meghatározásáról,
  • pályázói nyilatkozat,
  • támogatói okirat minta.


SÚLYSZÁMOK

A helyi közösségi közlekedés környezetvédelmi súlyszámai:
  • dízel autóbusz 1,00;
  • gázüzemű autóbusz (LPG és CNG) 1,75;
  • trolibusz 1,75;
  • elektromos és dízel-elektromos hajtású autóbusz, villamos 2,90.


HATÁRIDŐK

A pályázat elektronikus feltöltésének határideje: 2017. június 12.
a pályázat papír alapon történő benyújtásának határideje: 2017. június 13.


(Forrás: NFM pályázati kiírás, HÉ., 24. sz.)


MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.