Ma Ivó, Milán napja van.

Módosult a TSM-re vonatkozó NFM rendelet, toleranciát kapnak az autóbuszok is

Felhívjuk Tisztelt Tagjaink figyelmét, hogy a meghatározott össztömeget, tengelyterhelést, tengelycsoport-terhelést és méretet meghaladó járművek közlekedéséről szóló 36/2017. (IX.18.) NFM rendelet 2018. január 1-jétől kezdődően módosult.


korábbi tájékoztatásunk szerinti kedvezményezettek (konténert-, élőállatot-, folyadékot-, ömlesztett árut szállító tehergépjárművek) mentesülnek a túlsúlydíj és eljárási díj megfizetése alól a 6/1990 KöHÉM rendeletben előírt maximális tengelyterhelési és tengelycsoport-terhelési értékek 1 tonnánál nem nagyobb mértékű túllépése esetén.  A kedvezmény igénybevétele regisztrációhoz kötött, amit a Magyar Közút NZrt. rendszerében kell megtenni. A kedvezményezettek köre 2018. január 1-jétől a kéttengelyes autóbuszokkal bővült.

Az autóbuszokra vonatkozó 1000 kg-os tengelytúlsúly-toleranciához – az élőállatot, ömlesztett árut vagy folyadékot szállító járművekhez hasonlóan – 2018. január 1-jétől az ITT elérhető honlapon kell regisztrálni. A Magyar Közút tájékoztatása szerint az autóbuszok regisztrációja során egyelőre az ömlesztett árura való kedvezményt kell bejelölni. A weboldalt folyamatosan fejlesztik.

A korábbiak szerint az engedély kiváltása alól mentesülnek a közforgalmú személyszállító járművek, amennyiben a BM honlapján vagy a Kormányablakon keresztül kérelmezik a közúti közlekedési nyilvántartásba történő bejegyzésüket. A közúti közlekedési nyilvántartásba már bejegyzett járművek számára nincs szükség az ÚVRE Rendszerbe történő regisztrációra.

 

A bővebb tájékoztatást   ITT érhetik el tagjaink.


MKFE-kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.