Ma Gedeon, Johanna napja van.

Ausztriában hó, Csehországban és Szlovákiában kiadós eső

2020. október 13-18. között Csehország északi területein és Szlovákia középső részén kiadós esőzésre és áradásokra figyelmeztetnek, míg Ausztria magasabban fekvő tartományaiban már havazik.


Csehországban a meteorológusok október 13-14-re vörös, vagyis legmagasabb fokozatú riasztást rendeltek el a heves esőzések miatt. A patakok és folyók kiléphetnek medrükből. A közlekedőknek letört faágakra, vízzel elöntött útszakaszokra kell készülniük. Csehország forgalmi helyzete interaktív térképpel (dopravniinfo.cz) »


Szlovákia középső részén szintén vízzel borított utak nehezíthetik az úton lévők dolgát; helyi híradások szerint néhol 100 mm csapadékra kell számítani. A szlovák utak pillanatnyi forgalmi helyzete (zjazdnost.sk) »


Ausztriában lehullott az első hó, mellyel főként a tiroli és salzburgi utakon haladók találkozhatnak. Mint a wetter.at hivatalos meteorológiai oldalon az osztrák szakemberek jelzik: a hétvége felé közeledve egyre valószínűbb, hogy a csapadék hó formájában ér földet; éjjel helyenként – 2; – 4 C fokig hűl a levegő. A hóhatár (tengerszint felett) 700 – 1.000 méterig húzódik le; de a hét utolsó napjaiban a völgyekben is havazásra kell készülni. Voralberg tartományban erős a ködképződés. Október 13-i (kedd koradélutáni) állapotok szerint az L271-es úton hólánc-kötelezettség lépett életbe nyugati szomszédunknál. Pillanatnyi forgalmi helyzet az osztrák utakon (ÖAMTC) »


 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.