Ma Fülöp, Jakab napja van.

2023. március 15-ig érvényesek az orosz engedélyek!

Oroszország 2023. március 15-ig meghosszabbította a 2022-es engedélyek érvényességét. A hírt a magyar Építési és Közlekedési Minisztérium közölte Egyesületünkkel február 28-án késő este.


Ahogyan arról korában beszámoltunk, az MKFE kezdeményezte» az Építési és Közlekedési Minisztériumnál valamint a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál, hogy a kései engedélycsere miatt indokolt a 2022-es orosz és belorusz engedélyek érvényességét legalább két héttel meghosszabbítani.

Az orosz fél 2023. február 28-i feljegyzése alapján elfogadta a magyar szaktárca javaslatát, és hivatalosan, az ellenőrző hatóság értesítése mellett 2023. március 15-ig meghosszabbította a 2022-es engedélyek érvényességét. A levél ugyanakkor arra is választ adott, hogy az orosz fél negyedévente tervezi kicserélni egyenlő arányban az éves kontingenst.

Az orosz közlekedési minisztérium hivatalos tájékoztatása magyar» és orosz
» nyelven.

FIGYELEM! Az ÉKM újabb tájékoztatása szerint az orosz fél e-mailben pontosította a szabályokat: a március 15-ig szóló meghosszabbítás csak az Oroszországi Föderáció területéről való kilépés eseteire vonatkozik. Ennek értelmében 2022-es engedéllyel már nem lehet belépni az Orosz Föderáció területére!

 

A 2022-es belorusz engedélyek érvényességi idejének további hosszabbításáról egyelőre nem kaptunk tájékoztatást, amint erről új információ áll rendelkezésünkre, haladéktalanul tájékoztatjuk a fuvarozókat.

MKFE Kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.